Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Body & Mind 30 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Déze dingen kan je nu al doen om je voor te bereiden op ‘hot girl summer’

Let’s start preparing, ladies. De zomer staat binnenkort eindelijk voor de deur. YAY! Grote kans dat jij de term ‘hot girl summer’ al eens voorbij hebt horen komen: op TikTok wordt deze namelijk heel veel gebruikt. Maar wat houdt het precies in en -belangrijker nog – hoe zorg jij ervoor dat aankomende zomer een hot girl summer voor jou wordt?

Wij vertellen het je.

Hot girl summer

Nog een aantal maanden en dan is het alweer tijd voor de zomervakantie. Wij zijn méga excited en hopen – vooral nadat afgelopen zomers in het teken stonden van de pandemie – dat de zomer van 2022 er eentje wordt om nooit te vergeten. Daarom streven wij allemaal naar een hot girl summer. Watte?!

Hot girl summer is de titel van een populair nummer van Megan Thee Stallion. Daarna is het een term geworden die vaak door vrouwen (op TikTok) wordt gebruikt om een zomer vol plezier te beschrijven. Een hot girl summer betekent dat je gaat feesten, plezier gaat hebben met vrienden, zelfverzekerd gaat zijn en je beste leven gaat leiden tijdens de warmere maanden. Klinkt goed, toch?

Voorbereiden op hot girl summer

Een hot girl summer staat dus volledig in het teken van goed in je vel zitten en zelfverzekerd zijn zodat je het meeste uit de zomermaanden kan halen. Daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden om ervoor te zorgen dat jij deze zomer je gelukkigste en meest zelfverzekerde zomer ooit hebt. Wij hebben hiervoor een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Begin op tijd met je zoektocht naar zwemkleding waar jij je comfortabel én mooi in voelt

Het feit dat de zomer er weer aan komt betekent voor velen dat ze weer de bikini’s of badpakken uit het stof mogen vissen. Dat kan bij sommige vrouwen veel emoties met zich meebrengen. Maar bedenk: elk lichaam is een bikini body.

Wat al ontzettend helpt om je goed te voelen in zwemkleding, is het vinden van de juiste bikini of het juiste badpak voor jou. Neem dus de tijd om jezelf de juiste zwemkleding aan te meten zodat je zo zelfverzekerd mogelijk kan flaneren in je zwemkleding aankomende zomer. Inspiratie nodig? In dit artikel vertellen we je alles over de bikinitrends voor de zomer van 2022.

Sla genoeg zonnebrand in

Je hoort eigenlijk iedere dag SPF te smeren, maar tijdens de zomer is het nog eens extra belangrijk. Streef elke dag naar minimaal SPF 15 en minimaal SPF 30 als je van plan bent om naar buiten te gaan. Breng je zonnebrandcrème 30 minuten vóór blootstelling aan de zon aan en breng het vervolgens elke twee uur of onmiddellijk na het zwemmen of zweten opnieuw aan. We weten het.. super vervelend om daar telkens aan te moeten denken. Maar in een hot girl summer is geen plaats voor een pijnlijke en verbrande huid. Daarnaast zal je future you je bedanken voor het mooi houden van jouw huidje.

Geef jezelf eens wat extra aandacht

In de winter krijgen onze huid en haren het vaak zwaar te verduren. Nu het weer warmer wordt is het daarom belangrijk om ze weer even een oppeppertje te geven. Trakteer jezelf daarom eens op een verzorgende behandeling. Denk aan een facial of een intensieve haar treatment bij de kapper zoals een Olaplex behandeling.

Je kunt natuurlijk ook gewoon thuis je huid en haar eens goed onder handen nemen met een haarmasker of een intensieve scrub behandeling om die droge, winterse huid af te werpen. Het doel is om jezelf even te pamperen op een gebied waarvan jij denkt wat extra verzorging te kunnen gebruiken, zodat je er op je best uit kunt zien én kunt voelen.

Plan wat me-time in voor die drukke zomer vol plannen en feestjes begint

De zomervakantie is voor veel vrouwen vaak een periode waarin ze ontzettend veel plannen hebben. Tripjes, feestjes, BBQ’s, noem maar op. Súper leuk natuurlijk, maar om aankomende zomer het meeste uit deze periode te halen kan het verstandig zijn om nu even iets rustiger aan te doen. Het inplannen van wat me-time kan de gezondheid van het hart en het slaapritme verbeteren en het stressniveau verminderen. Daarnaast kan tijd doorbrengen met jezelf gewoon echt even heel ontspannend zijn en zorgen voor rust in je hoofd voordat de drukke zomerperiode begint.

Ga op ‘hot girl walks’

Ook zo’n nieuwe term. Hot girl walks doe je alleen of met vriendinnen en het werkt als een soort therapie. Neem de omgeving in je op, klets óf luister naar je favoriete podcast. Voor je het weet ben je vijf kilometer verder en dat is dan weer goed voor je dagelijkse beweging. En ‘t is ook nog eens buiten! Dus schijnt het zonnetje? Dan pak je misschien nog een klein kleurtje ook.

Deze podcasts zijn leuk én zitten vol handige tips:

Ben jij klaar voor hot girl summer? Wij na het volgen van deze tips wel.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.