Anne Smits
Anne Smits Money 23 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Sparen? Dan wil je deze verraderlijke uitgaven voorkomen

De lente komt eraan en dat betekent dat we meer buiten de deur gaan leven. Terrasje hier en een etentje daar: het geld vliegt de deur uit zodra het lekkerder weer wordt. Daarom moeten we de komende tijd nóg iets meer op de centjes letten. Eerder deelden wij al onze reële spaartips voor twintigers. Nu brengen wij jou op de hoogte van welke simpele, maar verraderlijke uitgaven wij allemaal doen, maar die we beter even kunnen laten.

Je leest hier de uitgaven van een twintiger in Amsterdam

Probeer deze verraderlijke uitgaven te voorkomen

Een koffietje en broodje halen op de hoek, zijn uitgaven die we eenvoudig doen maar tegelijkertijd onze portemonnee leeg plunderen. Deze en nog veel meer verraderlijke uitgaven kunnen we beter even voorkomen om meer te kunnen sparen.

Laat die fooi een keer zitten

Ben jij een horecatijger? Dan is deze tip alles wat je niet wilt horen. Maar ook de prijzen in restaurants en cafés zijn enorm gestegen, waardoor sparen nog moeilijker wordt. Betaalde jij normaal gesproken een percentage van je hele bon aan fooi? Dan is dus ook dít bedrag groter geworden. Ook al is fooi iets gewoons, het is tegelijkertijd niet gek wanneer jij als student niet nóg een extra euro voor die twee rosé op het terras kunt betalen. Maak hierover een afspraak met jezelf. Voel je je er goed bij om bij een uitgebreid diner in een restaurant fooi te geven, gewoon doen! Heb je één drankje gedronken en/of was de service eigenlijk helemaal niet zo goed? Laat die fooi dan een keer zitten.

Wacht op aanbiedingen

Koop jij producten voor jouw persoonlijke verzorging voor de volledige prijs? Dan ben je, sorry not sorry, niet zo verstandig bezig. Bij zo goed als alle drogisterijen komen alle merken één keer in de zoveel tijd in de aanbieding. Deze aanbiedingen zijn zelfs zo voordelig dat je meerdere stuks voor de prijs van één stuk kunt kopen. Is jouw favoriete shampoo, mascara of scheermes in de aanbieding? Sla dan gelijk goed in. Zo heb je voldoende voorraad totdat het product weer in de aanbieding komt.

Gebruik jij al je abonnementen nog?

Jij hebt een abonnement op de sportschool, Netflix, de bioscoop en wie weet wat nog meer. Ga bij jezelf na in hoeverre je gebruikmaakt van al deze abonnementen en of ze de prijs waard zijn. Haal je niet alles uit je sportschoolabonnement, overweeg ‘m dan op te geven en eens buiten en/of thuis te gaan sporten. Heb je geen tijd om Netflix te kijken? Zet dat abonnement dan ook even op stop. Mocht je weer wat meer te besteden hebben, kan je er altijd nog voor kiezen om je abonnement weer aan te zetten. Tot die tijd is sparen even belangrijker.

Eten buiten de deur

Er is niets lekkerder dan eten buiten de deur. Je hoeft niet te koken en misschien nog wel beter: je hoeft ook niet op te ruimen. Het is verstandig om selectiever te zijn in je uitgaven wanneer je buiten de deur eet. Ga bij jezelf na of je dat ene broodje tonijn of die pasta scampi ook niet heel makkelijk zelf kunt maken. Is dat wel het geval, doe het dan ook zelf. Die heerlijke Italiaanse pizza uit een steenoven, maak je natuurlijk niet zo makkelijk zelf. Ben dus selectief in wat je buiten de deur eet.

Simpele bespaartips voor in de supermarkt die jij waarschijnlijk nog niet kent

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.