Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 24 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Dora (26): ‘Mijn vriend raakt verslaafd, ik weet alleen niet aan welke drugs’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Dora* (26), die haar vriend steeds meer drugs ziet gebruiken.

Hi Dora, kun jij iets meer vertellen over jouw relatie?

“Toen ik 18 was, leerde ik mijn vriend Roy* kennen. Hij was toen 19 en we waren nog vrij onbekend in het uitgaansleven, tot we samen ons eerste festival pakte. De vrienden van Roy zijn iets ouder en boden ons een pilletje aan. Sindsdien gebruiken we op elk feestje drugs, maar we hebben hier vanaf het begin duidelijke afspraken over gemaakt. Zo zijn we altijd eerlijk tegen elkaar over welke drugs we hebben gebruikt en waar de grens ligt. Heel lang ging dit goed, tot ongeveer een jaar geleden.”

Wanneer ging het fout?

“Een klein jaar geleden ging mijn vriend zonder mij naar een feestje, wat vaker zo is in onze relatie. Hij liet mij zoals gewoonlijk van te voren weten dat hij drugs zou gaan gebruiken, maar rond twee uur thuis zou zijn. Hij vertrok naar het feestje en ik bleef thuis. Toen ik om vier uur ‘s nachts wakker werd, was hij nog steeds niet thuis. Ik maakte me zorgen omdat hij zijn telefoon niet opnam. Ik belde een van zijn beste vrienden waarmee hij naar het feestje was, maar die wist ook niet waar Roy was gebleven. Uiteindelijk was hij om half zes pas thuis, en had hij veel meer drugs gebruikt dan afgesproken.

Het probleem werd steeds groter toen mijn vriend begon te verzwijgen hoeveel drugs hij had gebruikt. Ook werd hij steeds meer agressief en herken ik hem af en toe gewoon niet. Als ik over zijn drugsgebruik begin, stopt hij meteen het gesprek. Ik weet niet welke drugs hij gebruikt en ik ben bang dat hij niet nadenkt over hoe heftig sommige drugs zijn. Hij houdt zich steeds minder aan de gemaakte afspraken.”

Mogelijk verslaafd aan drugs

“Ik maak me al een tijdje grote zorgen, vooral omdat er niet over drugs valt te praten met Roy. Hij gebruikt bijna elke week en wil steeds vaker alleen naar een feestje. Soms denk ik dat het beter was geweest om andere afspraken te maken, of verwijt ik het mezelf omdat ik er ook niet vies van ben. Ik merk dat ook onze relatie hieronder lijdt. Ik wil hem niet kwijt, maar ik zie het niet zitten om met iemand die steeds meer drugs gebruikt in een relatie te zitten.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Maaike (23): ‘Ik zag de vriend van m’n beste vriendin zoenen met een ander, maar ik durf niks te zeggen’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.