Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 17 jan 2019
Leestijd: 4 minuten

Voldoet je vriendengroep aan deze 8 factoren? Laat ze dan alsjeblieft nooit meer gaan

Voor relatieadvies zijn zij de eersten bij wie je aanklopt. Als je een nieuwe baan hebt, weten zij het als eersten. En in het weekend zijn zij degenen van wie je ‘s ochtends een appje krijgt of je veilig bent thuisgekomen. Je vriendengroep is je familie en je zou je vrienden voor geen goud omruilen.

Je bent jong en zoals je ouders het zouden noemen ‘in de bloei van je leven’. Alles om je heen verandert en je weet dat als je over een jaar terugkijkt op dit moment, er weinig nog hetzelfde zal zijn. Maar hoe zit dat dan met je vrienden? Hoe groot is de kans dat je vriendengroep er dan nog hetzelfde uit zal zien als nu? Voldoet je crew aan de volgende punten, dan weet je in ieder geval zeker dat je onderdeel uitmaakt van een winning team.

1. Je viert mijlpalen samen

Mijlpalen zoals verjaardagen, promoties en huwelijken worden samen gevierd. Punt. Uit. Je kunt je niet voorstellen dat je een belangrijke gebeurtenis in je leven zonder je vriendengroep zou moeten vieren. Dit zijn de mensen die je naast je wil hebben staan op de beste momenten in je leven.

2. Je bent er voor elkaar. Altijd en overal

Hoe belangrijk het ook is om mijlpalen samen te vieren, bestaat het leven helaas niet alleen maar uit rozengeur en maneschijn. Een echte vriendengroep is er ook voor je op de momenten dat je niet op je best bent. Ze zijn een schouder om op uit te huilen, maar zijn ook eerlijk tegen je als ze zich zorgen om je maken. En dat is maar goed ook. Want zonder hun zou je die diepe dalen ook wel overleven, maar ze maken een zware periode toch nét iets draaglijker.

3. Je gaat op avontuur

Een weekend naar Centerparks klinkt voor sommige mensen als het saaiste wat er bestaat. Niet voor jou. Want je weet dat als je je crew meeneemt, het hoe dan ook lit wordt. Want waar jullie ook heen gaan, of het nou een all-inclusive vakantie in Turkije is of een roadtrip door Europa, met je vrienden weet je dat je de tijd van je leven zult hebben. En hé, als je een vakantie samen overleeft, moet de rest van je leven ook wel goed komen.

4. Jullie hebben je eigen tradities

Of je nou elke maand bij een andere vriend gaat eten, of samen elke vrijdagavond de longen uit je lijf schreeuwt in een karaokebar, het hebben van tradities als vriendengroep is een goed teken. Het betekent namelijk dat je graag tijd voor elkaar vrijmaakt en het belangrijk vindt elkaar met regelmaat te zien.

5. Je herkent elkaars krachten

Het belangrijkste aan een sterk team, is her herkennen van elkaars krachten. Of je nou kampioen alcoholtolerantie, kampioen grappen maken, kampioen te laat komen of kampioen advies geven ben, je wordt gezien en dat is een belangrijk teken van een hechte vriendengroep.

6. Je groepschat is LIT

Soms moet je je telefoon op slaapmodus zetten, puur omdat de groepschat van jou en je vrienden zó on fire is dat je je niet meer op je werk kunt concentreren. Wanneer je je telefoon er later weer bij pakt heb je zo’n honderdtwintig ongelezen berichten. Die je natuurlijk allemaal terugleest en vervolgens dubbel ligt van het lachen.

7. Samen sta je sterk

Het is belangrijk dat je vriendengroep ervoor zorgen dat je het beste uit jezelf haalt. Of dat nou is in de vorm van het nalezen van die sollicitatiebrief voor die droombaan, of het geven van flirttips in de kroeg, maakt niet uit. They got your back en je weet dat als je bij hun aanklopt voor advies, je er altijd een klein beetje beter van wordt.

8. Je kunt ook gewoon samen chillen

Als er een ding is waar jij en je vrienden goed in zijn, is het niets doen. Natuurlijk doen jullie ook andere dingen, maar gewoon samenzijn en slap lullen is waar jullie in uitblinken. En dat is maar goed ook, want het betekent dat jullie vriendschap niet gebaseerd is op externe factoren, maar op het feit dat jullie elkaar écht leuk vinden. En dat is natuurlijk precies hetgeen waar een goede vriendschap op gebaseerd is.

14 poses waar jij en je vriendinnen je aan schuldig maakten ergens in 2000-nogwat

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.