Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Career 9 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Door deze 17 vrije dagen op te nemen ben je 31 dagen vrij in 2021

Ondanks (of misschien wel dankzij) de lockdown, vliegt de tijd enorm. Toch nemen we door alle restricties veel minder vrije dagen op dan we anders zouden doen. We nemen liever vrij als we ook echt op vakantie kunnen of leuke dingen kunnen doen. Maar juist nu is het goed om vakantiedagen op te nemen, om bij te komen van al het thuiswerken.

En door deze 17 vrije dagen op te nemen, heb je maar liefst 31 dagen vrij in 2021.

Vrije dagen: slim opnemen

Helaas kunnen we niet uitgebreid op vakantie of genieten in een zonnig oord, wel is het goed om in deze tijd je rust te nemen. Ondanks dat het voelt alsof we al niks doen, voel je pas echt waar je aan toe bent als je ook echt even niks doet. En ja, die vakantiedagen moeten toch ook écht een keer op.

Daarom is het goed om te kijken hoe je je vrije dagen zo kunt opnemen dat je er maximaal van kunt genieten. Ook als je niet op vakantie gaat, is het wel handig om je vakantiedagen slim op te nemen. En met deze handige truc haal je het meeste uit je vakantiedagen en heb je wel 31 dagen vrij in 2021. Dat klinkt als een feestje, toch?

Vakantiedagen opnemen in 2021

Hoewel je je normaal gesproken keurig houdt aan het aantal vakantiedagen dat je hebt, en zijn dat ook echt de dagen die je afwezig bent, kan je er veel meer uithalen. Tuurlijk wordt het saldo van je vakantiedagen niet ineens meer – stel je hebt er 25, dan blijven het er 25 – maar je kan die 25 dagen wel zó inzetten, dat je meer dagen vrij bent.

Hoe je dat doet? Door je vakantiedagen rond de feestdagen en weekenden te plannen. Een beetje creativiteit is geen overbodige luxe, maar wij hebben het zo uitgezocht dat je optimaal kunt genieten. Jij hoeft alleen maar te zorgen voor de perfecte invulling van je dagen (en dat gaat vast wel lukken).

Hoewel we al wat verder in 2021 zijn, zijn er nog genoeg feestdagen en weekenden over om gebruik van te maken. Koningsdag staat voor de deur, en dan volgen Hemelvaart en Pinksteren nog. De meeste kansen voor een langere vakantie met minder vakantiedagen liggen in april en mei, dus hoog tijd om eens te gaan kijken.

Optie 1: 4 vakantiedagen in ruil voor 9 vrije dagen

vrije dagen vakantiedagen 2021

Optie 2: 10 vakantiedagen, 18 dagen vrij

vrije dagen vakantiedagen 2021

Optie 3: 13 vakantiedagen voor 23 dagen vrij

vrije dagen vakantiedagen 2021

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.