Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 27 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Vultering is de nieuwste dating trend waar je echt misselijk van wordt

Het lijkt al even geleden, maar er was dus echt een periode waarin daten er even niet inzat. Nauwelijks tenminste want een rondje door het park met een koffie to go was nou niet bepaald een romantische setting. Geen wonder dat de dating trends je nu om de over vliegen. Maar niet alle trends zijn even tof. Van ‘vultering’ worden we namelijk kotsmisselijk.

Als je op deze manier een date scoort, wordt het lastig jezelf aan te kijken in de spiegel.

Vultering: een nieuwe misselijkmakende dating trend

Blijkbaar hebben sommige singles de datingapps en kroegen zodanig uitgespeeld dat ze elders gaan kijken. Om het in andere woorden te zeggen: in andermans vaarwater loeren. Vultering is namelijk het aasgieren op relaties die lijken te stranden. Mensen die vulteren zijn doelbewust op zoek naar mensen die op dat moment nog in een relatie zitten. Als de relatie bijna of geheel op de klippen loopt, zijn ze er als eerste bij om toe te slaan.

De rol van social media bij vultering

De belangrijkste tool van mensen die vulteren, is social media. Hier houden ze in de gaten hoe het gaat met andermans relatie. Post iemand beduidend minder op Instagram over zijn of haar lover, dan is dat een eerste teken dat ze in een dip zitten. Hét moment volgens vulteraars om de DM in te glijden.

Het begint heel subtiel zodat de ander er niks achter zoekt. Totdat iemand meer afhankelijk van je wordt, de berichten een meer flirty toon krijgen en er uiteindelijk wordt uitgesproken dat iemands relatie niet goed gaat en/of zelfs over is.

BAM. Op dat moment word je binnen gehengeld door de vulteraar. Laat dit dus ook een waarschuwing zijn voor iedereen die (al dan niet bewust) op Instagram laat doorschemeren niet meer happy te zijn in een relatie. Voor je het weet slaan de vulteraars toe, en echt: dat wil je niet.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.