Bente De Bruin
Bente De Bruin Beauty 2 jan 2015
Leestijd: 4 minuten

16 dingen waar je vaseline nog meer voor kunt gebruiken

1. Wimperlijm verwijderen. 
Nepwimpers zijn soms best pijnlijk te verwijderen, omdat de lijm zo goed vast zit. Trek je ze er zo af, kan dit je eigen wimpers (en de tere huid rondom je ogen) ook nog eens beschadigen. Smeer daarom eerst wat vaseline op jouw falsies. Na een paar minuten trek je ze er pijnloos af.

2. Oorbellen in doen.
Draag jij maar af en toe oorbellen? Dan kan het pijnlijk zijn om ze in te doen. Dit kun je verminderen door je oorlel eerst met een heel klein beetje vaseline in te smeren.

3. Highlighten! Heb je geen highlighter in de buurt en wil je toch een glow op je gezicht aanbrengen? Vaseline is the answer! Wees hiermee wel zuinig en dep het lichtjes op je huid om een overdosis aan glans te voorkomen.

4. Zere, droge voeten. Een avondje op ongemakkelijke schoenen lopen kan zorgen voor droge, pijnlijke voeten. Smeer je voeten voor je gaat slapen in met vaseline en trek dikke sokken aan. Je zult wakker worden met heerlijk zachte voeten!

5. Verzorg je wimpers. Het kan geen kwaad je wimpers af en toe in te smeren met een laagje vaseline. Dit zou ze sneller laten groeien. Ook is een laagje vaseline op je wimpers prima voor een dagje met weinig make-up. Zo zijn je wimpers toch gedefinieerd en glanzend, zonder mascara te dragen.

 6. Een rode neus door verkoudheid. Als je verkouden bent is je neus vaak rood. De huid van je neus kan ook erg droog en schraal worden door het gebruik van tissues. Om dit te verminderen kun je de droge huid insmeren met een beetje vaseline.

7. Je wenkbrauwen in model houden. In plaats van een dure wenkbrauwgel om je wenkbrauwen in model te brengen (en houden) kun je ook een beetje vaseline gebruiken. Werkt net zo goed!

8. Bescherm je huid tegen vlekken van haarverf. Als je thuis je haar verft, zul je dit trucje misschien al kennen. Om vlekken op je voorhoofd en oren te voorkomen is het slim om je huid van te voren in te smeren met vaseline. Zo kan de verf zich niet aan je huid hechten.

9. Vaseline werkt ook tegen zelfbruinervlekken. We kennen allemaal de tricky areas, zoals je enkels, polsen, ellebogen en polsen. Hier ontstaan snel vlekken, omdat deze huid vaak iets droger is. Smeer deze plekjes van tevoren licht in met vaseline. Dit zorgt ervoor dat je overal even bruin wordt.

10. Gebruik vaseline op je verbrande huid. Dit zorgt voor verkoeling en voorkomt uitdroging en vervellen.

11. Vaseline als lipscrub. Mix een eetlepeltje vaseline met grove suiker en je hebt jouw DIY scrub zo klaar. Gebruik de scrub voordat je (matte) lippenstift op doet, om zichtbare velletjes te voorkomen.

12. Bronzer voor je lichaam. Deze tip is vooral in de zomer leuk. Mix wat vaseline met een oude bronzer en smeer dit uit over je benen en waar je verder maar wilt. Dit zorgt voor een sexy bruin kleurtje en een mooie glans, waardoor jouw mooie benen nog meer opvallen. 

13. Voor schurende bovenbenen. Veel vrouwen hebben last van bovenbenen die langs elkaar schuiven met lopen. Dit kan in de zomer zorgen voor pijnlijke schuurplekken. Smeer de huid tussen je bovenbenen in met een beetje vaseline om deze pijnlijke plekken te voorkomen.

14. Nagelverzorging. Zeker als je af en toe gelnagels draagt, weet je dat dit je nagels en de huid eromheen ernstig kan beschadigen. Gebruik wat vaseline en smeer hiermee je nagelriemen goed in. Laat dit goed intrekken en je kunt er weer even tegenaan.

15. Losse haren in jouw strakke hair-do. Hoe hip een messy paardenstaart ook is, soms wil je juist die sleek look waarbij losse haartjes niet gewenst zijn. Wrijf een beetje vaseline tussen je handen en smeer dit lichtjes over je kapsel heen. De losse haartjes ‘plak’ je op deze manier vast. Zorg wel dat je echt maar een klein beetje gebruikt. Zo voorkom je vet haar.

16. Opgedroogde nagellak die niet meer open wil. Je kent het vast wel: het potje van jouw favoriete nagellak gaat niet meer open, omdat de lak in de dop is opgedroogd. Heel vervelend en zonde. Om dit te voorkomen kun je de binnenkant van de dop insmeren met een beetje vaseline, zodat deze weer soepel draait. Doe dit bij al je lakjes: voorkomen is immers beter dan genezen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.