Gina Koninkx
Gina Koninkx Lichaam 28 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom voldoende eiwitten binnenkrijgen zo ontzettend belangrijk is voor je lijf als je veel sport

Als je een serieuze sporter bent, en niet alleen bezig bent met een afgetraind lijf maar óók met je mentale gezondheid, is het noodzakelijk een goede balans te vinden tussen een gevarieerd voedingsschema en een passend workoutschema. Een ding wat zeker is, is dat je ‘dieet’ zou moeten bestaan uit het eten van voldoende eiwitten als je veel sport.

Als je een serieuze sporter bent (of wilt worden), zal je ongetwijfeld ook bezig zijn met voeding. Dit omdat de voeding en bewegen in elkaars verlengde ligt. Om te sporten heb je energie nodig en wat we in ieder geval zeker weten, is dat de inname van voldoende eiwitten hieraan bijdraagt.

Eiwitten zijn essentieel voor je spieren

Als je van sporten houdt, is het belangrijk om te letten op welke voedingsstoffen je binnenkrijgt. Als je dit trackt kun je precies zien waarvan je te veel of juist veel te weinig binnenkrijgt. Belangrijk, omdat als je veel sport, je lijf behoorlijk wat zal verbranden.

Niet alleen vet kan verbranden, ook je spiermassa kan verdwijnen. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Daarnaast zullen eiwitten er namelijk ook voor zorgen dat je spieren veel beter herstellen na een ochtend of avond in de gym.

5 makkelijke ontbijtjes vól eiwitten waar je niet voor hoeft te koken

Wie een eiwitrijk dieet volgt, zal meer vetmassa verliezen en juist spiermassa opbouwen. Een goede reminder is dat het gewicht van de weegschaal hoger kan zijn als je meer spieren hebt dan vet, simpelweg omdat spiermassa zwaarder is. Laat je hier dus niet door van de wijs brengen.

Eiwitten geven energie

Daarnaast geven eiwitten je gedurende de dag voldoende energie. Zo kun jij zelfs ‘s avonds die zware workout nog aan. Bij een (ernstig) eiwittekort zal je vanzelf merken dat je lijf gedurende de dag moe is. Weet je niet zeker of je voldoende eiwitten binnenkrijgt? Dit kun je vaak gewoon laten checken door je huisarts.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.