Emma Toussain
Emma Toussain Events 25 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Wat draag je naar de Formule 1 race in Zandvoort? Wij helpen je

Vandaag barst alle F1 gekte los – vandaag beginnen de vrije trainingen op het circuit van Zandvoort. Alle fans van Formule 1 haasten zich naar de badplaats op een glimp op de vangen van de coureurs. Morgen is de kwalificatie én zondag natuurlijk de race. Mocht jij één van de gelukkigen zijn met een ticket; wat draag je dan in hemelsnaam? Wij helpen je.

Wat draag je naar de Formule 1 race in Zandvoort?

In Nederland hangt wat je draagt ook heel erg af van het weer.. het wil namelijk nog wel eens regenen. Vorig jaar hadden we mazzel met ‘t weer en was het drie dagen lang zonnig, dat is nu wel anders. Wat draag je dan? En waar moet je rekening mee houden? En dan heb je ook nog allerlei verschillende tickets en plekken.. tsja, niet zo gek als je door de bomen het bos niet meer ziet.

Duintickets

Je kunt voor de GP in Zandvoort duintickets bestellen (nu natuurlijk allemaal uitverkocht) en dan kan je langs het circuit lopen, in de duinen. Heel erg leuk en heel toegankelijk. De kaarten zijn niet bizar duur en je kunt het allemaal toch goed zien. Eén nadeel is wel dat je niet echt lekker kunt zitten en als het regent kan je niet schuilen. Wat kan je het beste dragen en meenemen?

Comfortabele kleding is the way to go! Team merch mag zeker (Red Bull!) en kijk naar de weersverwachting. Neem daarom ook altijd iets warmers mee. Het makkelijkst is om in jas+ shirt te gaan + broek met zakken te gaan en een klein tasje mee te nemen, zodat je niet hoeft te sjouwen met grote tassen. Doe een petje op of neem een zonnebril mee, als je de hele dag daar staat en de zon schijnt is dat wel zo fijn. En hou je poncho gereed voor als ‘t regent!

 

Op de tribune

Hier kan je gewoon zitten, maar heel comfy is het niet. Een lange broek is wel zo fijn, aangezien je op een stoeltje zit met veel enthousiaste F1-fans om je heen. Zweet en bier wil nog wel eens in het rond vliegen, wel zo prettig als je dan gewoon normaal kunt zitten zonder dat je benen plakken. Is het warm? Kies dan voor een linnen variant, die is niet zo dik.

Verder neem je natuurlijk ook een poncho mee voor als ‘t gaat regenen en iets warmers als een trui, mocht je het toch koud krijgen. Ook moet je weer naar huis na een lange dag, kans is groot (helemaal als vrouw) dat je dan toch goed gaat op een lekkere warme sweater. Verder maakt het niet zo veel uit wat je draagt, alhoewel het grootste deel natuurlijk wel voor een oranje touch gaat. Go Max!

Paddock Club

Dit is natuurlijk het meest luxe van allemaal, hier verblijf je in de prestigieuze Paddock Club en wordt je voorzien van eten en drinken. Ook is er een plek om je tas en spullen neer te zetten zodat je vrij kunt rondlopen. In de Paddock mag je géén team merch aan (alhoewel wij dat vorig jaar wel zagen) en is het wel de bedoeling dat je een beetje casual chique gekleed gaat. Comfortabel, maar wel netjes en verzorgd. Linnen is een goeie, omdat het vaak warm wordt zo rond het circuit.

Draag asjeblieft geen (hoge)hakken, want je loopt toch veel rond en dat is gewoon niet comfortabel, maar leuke laarzen kunnen prima en nette sneakers ook. Vrouwen dragen over ‘t algemeen zomerjurken, leuke tops, bijpassende sets; eigenlijk alles wat je zelf leuk vindt. Mannen gaan vaak voor een leuk overhemd, polo of een net shirt, als het er maar verzorgd uit ziet.

Dus..

Comfort is dus hét belangrijkste, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je veel vastlegt omdat het een bijzondere dag is. Zorg dus ook dat je je leuk aangekleed voelt en ready bent om op de foto te gaan, zodat je met een tevreden gevoel terug kunt kijken op deze dag.

Veel plezier!

Daniel Ricciardo mag weer racen! Dit zijn onze favoriete mediamomentjes van D-Ric

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.