Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 11 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Alles wat je wilt weten over moon water (want zelfs Victoria Beckham is fan)

Het lijkt wel of steeds meer mensen interesse krijgen in sterrenbeelden, kristallen en edelstenen. Als jij ook trotse eigenaar bent van een paar mooie edelstenen, dan vind je het misschien ook interessant om je in te lezen over moon water. Edelstenen kunnen dit water namelijk nóg krachtiger maken.

We vertellen je er alles over in dit artikel.

Wat is moon water?

Moon water, in het Nederlands ook wel gewoon maanwater genoemd, is water dat is blootgesteld aan een volle maan. Hierdoor kan het water de energie van de maan opnemen. De voordelen van moon water zijn onder andere dat het energie geeft en je helpt om emoties beter te voelen.

Zoals we in de intro al vertelden, kan je ederstelen in het water leggen voor meerdere gezondheidsvoordelen. Op Glamour UK lezen we bijvoorbeeld: “As a general guide, rose quartz is great for matters of the heart, turquoise can be used for healing, amethyst helps aid sleep, sapphire can encourage wisdom and bloodstone provides strength.” Check wel van te voren even of jouw kristallen veilig zijn om in het water te leggen.

Maar waar gebruik je dit krachtige water dan voor? Nou, maanwater blijkt een alleskunner te zijn. Geef het bijvoorbeeld aan je planten die je wat verwaarloosd hebt de laatste tijd, voeg het toe aan je badwater voor extra ontspanning, maak er je huis mee schoon (om de energie van de maan door het hele huis te verspreiden), of zet er een kopje thee van voor extra energie in je lichaam.

Zelf moon water maken

Hoe je zelf maanwater maakt, lees je bij onze zusjes van Bedrock in het volgende artikel: How to: je eigen ‘moon water’ maken. Je kunt kiezen voor regenwater (al kan je het dan natuurlijk beter niet drinken), maar zelf maanwater maken met kraanwater is ook helemaal oké.

Op spirituele toeren – De precieze betekenis van edelstenen en waar ze voor staan

Victoria Beckham

Even terug naar Victoria Beckham. In de titel van dit artikel vertelden we jullie namelijk dat ook Victoria Beckham fan is van moon water. Al in 2019 verschenen daar de eerste artikelen over, zoals bijvoorbeeld bij Marie Claire en Bustle.

Toen Victoria in 2019 een week in Duitsland verbleef voor een minibreak/detox retraite, werd ze fan van moon water. “So I am here at Lanserhof in Germany, and they’ve just given me this water, which is a special water. It is collected locally, here in Munich, but only on a full moon,” vertelde ze destijds op Instagram Stories. Ook voegde ze toe: “Apparently this is very healthy water, an incredible water and great for the skin.”

Slaap je slecht bij volle maan? Volgens wetenschappers komt het hierdoor

Glamour UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.