Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 17 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Water waves is de nieuwste variatie van mermaid waves en zo maak jij ze zelf

Vorig jaar zagen we de mermaid waves overal op social media voorbijkomen. Niet zo gek, want het was een van de populairste haartrends van 2021. Nu zien we de trend in 2022 ook nog overal terugkomen en er is zelfs een nieuwe variatie van de mermaid waves ontstaan. Water waves is namelijk dé haartrend van dit moment en zo maak jij ze zelf.

Obsessed.

Haartrends 2022

De vierde maand van 2022 is alweer een tijdje aangebroken en we hebben dit jaar al de nodige haartrends voorbij zien komen. Zo was social media compleet obsessed met de ‘boy bob’ en zagen we de ‘bixie’ – een combinatie van twee 90’s kapsels – overal voorbijkomen. Toch zijn haartrends niet de enige trends die social media compleet overnemen.

Haarkleurtrends zijn namelijk ook massaal te zien op Instagram en TikTok. Zo weten we dat we de haarkleur ‘expensive brunette’ overal gaan zien dit jaar en is ‘nectar blonde’ de haarkleurtrend waar onze Instagram-feed mee vol staat. Toch is er één haartrend waar we absoluut niet meer omheen kunnen en dat zijn water waves.

Water waves

Waar beach waves zijn geïnspireerd door winderige, met zout gelikte lokken met veel volume en beweging bij de kruin, zijn mermaid waves meestal langer, golvend en hebben ze meer textuur. Zoals bij alle grote haartrends, zien we dat er nieuwe variaties ontstaan en dat is bij de mermaid waves ook gebeurd. We gaan de nieuwe variatie – Water waves – dit voorjaar namelijk overal zien.

De water waves-haartrend haalt de chill-factor in jouw look nog meer naar boven, wat zorgt voor een nonchalante uitstraling. Het kapsel is de “ik werd zo wakker”-variant van de mermaid waves, want bij deze haartrend lijkt het alsof je met een vochtige vlecht hebt geslapen. Zo kan je de haartrend ook bereiken, maar verstevig het effect door in de ochtend met een stijltang over je vlecht heen te gaan.

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van Beautify

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.