Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Make-up 21 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

We hopen dat je een vaste hand hebt, want dit worden de make-uptrends in 2024

Met het nieuwe jaar op komst, staan er ook een aantal nieuwe trends op ons te wachten. We hadden het eerder al over modetrends. Maar wat gaat er in 2024 gebeuren op het gebied van make-up?

Als er namelijk een ding geschikt is om lekker mee te experimenteren, dan is het wel make-up. We hopen dat je een goede motoriek hebt, want trends als geometric liner, blauwe pigmenten en ombre lips vragen om een vaste hand.

Dit worden de make-uptrends in 2024

Van soft glam tot veel blauwe tinten: dit gaan we op ons gezicht smeren volgend jaar.

Soft glam

Dikke laag plamuur is hier niet om te blijven, die laten we lekker achter in 2023. 2024 is het jaar van de soft glam: de look die je features accentueert, in plaats van maskeert. De overkoepelende trend voor 2024 zal een heldere esthetiek zijn met een stralende, gezonde, licht gesculpte look. Denk aan de make-uplooks van Hailey Bieber en Sofia Richie.

Geometrische liner

Vind jij winged eyeliner al lastig genoeg? Dan hebben we slecht nieuws voor je. In 2024 gaan onze lijntjes namelijk kunstachtige vormen aannemen. De MUA van Dua Lipa doet het alvast voor.

Glazed blush

Na glazed skin en glazed nails, is het nu de beurt aan glazed blush. Geen gepoederde wangen meer, maar peachy balsems die onze wangen een gezonde glow geven. Het bestaat natuurlijk al, maar gaat in 2024 in populariteit stijgen.

Ombre lips

We zagen ze op de catwalks tijdens fashion week en heel vaak op de rode loper: ombre lips. Geen nieuwe trend, maar wel eentje die volgend jaar nog groter wordt. Ook Kim Kardashian is groot fan.

Blauwe tinten

Als we de voorspellingen mogen geloven, dan is er één kleur die gaat domineren in 2024. Blauwe make-up is terug en het is gedurfder dan ooit. Wij hebben nu al zin om te gaan experimenteren met de koele tinten.

’90’s glam

Tot slot, de trend waar wij het meest enthousiast over zijn. De make-up uit de jaren ’90 maakt een comeback. En dan hebben we het niet over de harde lipliner en spitse wenkbrauwen, maar over de glamorous make-up van ’90’s supermodellen als Cindy Crawford, Naomi Campbell en Claudia Schiffer.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.