Emma Toussain
Emma Toussain Technologie 7 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

We moeten het even hebben over Threads, de nieuwe social app waar je niet vanaf komt

Er is weer een nieuwe social app gelanceerd: Threads. Je hebt er misschien al wat over gehoord, maar het is de Twitter-variant van Meta. Threads is nog niet beschikbaar in Europa, maar dat is niet te zien aan de populariteit. Al meer dan dertig miljoen gebruikers hebben zich aangemeld voor de app maar die komen er nu dus achter dat je je account niet meer kunt verwijderen. Of nou ja, het kán wel, maar dan moet je je hele Instagram-accoutn verwijderen. Moederbedrijf Meta komt nog met een oplossing, maar veel mensen zitten nu dus ‘vast’.

Het is nu al een grote shit-show.

We moeten het even hebben over Threads

Threads.. het is het gesprek van de dag. Wat is het precies? Meta, het bedrijf van Mark Zuckerberg waar ook Facebook en Instagram onder vallen, komt met een nieuwe app genaamd Threads. Het is een soort Twitter, om te concurreren met die zojuist genoemde naam. De app gebruikt het account-systeem van Instagram waardoor alles in elkaar vast zit. Volgens The Verge hebben grote bedrijven en celebrities vervroegd toegang gekregen tot de app om zo al een account aan te kunnen maken.

De CEO van Instagram én voorman van Threads Adam Mosseri kreeg klachten van gebruikers dat ze niet alleen maar grote namen willen zien maar gewoon de berichten van mensen die ze volgen. Die functie komt er nog aan.. maar er gaat dus wel meer mis.

Gebruikers kunnen hun account dus ook niet meer verwijderen, zo is al uitgevonden. Wil je toch je Threads-account niet meer? Dan zal je je hele Instagram-pagina moeten verwijderen. Dat klinkt wat radicaal, maar omdat het accountcentrum in elkaar verwoven zit is dit de enige oplossing. Dus veel gebruikers zitten nu ‘vast’ voor hun gevoel.

Ksamil staat bekend als de Malediven van Europa maar tien keer zo goedkoop

Hoe ziet zo’n Threads feed eruit?

Het is dus eigenlijk een soort Twitter, maar dan met de Instagram look and feel. Hieronder zie je een screenshot van de App Store, als je de app wil downloaden:

Screenshot App Store Threads download pagina
Screenshot App Store Threads download pagina

Je kunt dus gewoon updates delen met vrienden en andere mensen die jou volgen. “Threads is where communities come together to discuss everything from the topics you care about today to what’ll be trending tomorrow. Whatever it is you’re interested in, you can follow and connect directly with your favorite creators and others who love the same things — or build a loyal following of your own to share your ideas, opinions and creativity with the world,” zo is te lezen als je de app download.

Rechtzaak

Twitter dreigt zelf met een rechtzaak, zo is te lezen op nieuwssite NOS. Dit ommdat het bedrijf van Mark Zuckerberg volgens Twitter oud-medewerkers van de berichtendienst heeft aangetrokken om Twitter te kopiëren. In de brief die Twitter zou hebben gestuurd aan Zuckerberg (gepubliceerd door Semafor) staat dat Meta zich schuldig zou hebben gemaakt aan ‘systematische, opzettelijke en onrechtmatige inbreuk op bedrijfsgeheimen en ander intellectueel eigendom’.

Het is dus nog niet helemaal lekker gegaan voor Mark. Maar.. wel al meer dan 30 miljoen gebruikers. Dus wel zijn benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen en wanneer wij gebruik kunnen maken van de app.

Kylie Minogue blijft scoren met muziek: wat is haar vermogen?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.