Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 23 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Wedden dat dit jouw favoriete zomerdrankje wordt?!

De zomer is aan! Hoewel jij vast een waslijst aan heerlijke zomerdrankjes hebt om op het terras te bestellen of thuis te maken, kun je altijd een nieuwe favoriet gebruiken. En dat is deze cocktail (met recept).

Het ideale zomerdrankje moet aan een aantal eisen voldoen: het moet niet te zoet en niet te zwaar zijn. Wel: verfrissend en dorstlessend. St-Germain heeft het allemaal. De eerste vlierbloesemlikeur is in 2007 gelanceerd voor cocktails, perfect als aperitief. Ook de fles is een beauty. De naam komt van de iconische wijk St-Germain-des-Prés in Parijs.

‘Joie de vivre’ in je glas

St-Germain wordt gemaakt met verse vlierbloesems die één keer per jaar in de late lente met de hand worden geplukt. Uiteindelijk belanden er in elke fles St-Germain tot 1000 vlierbloesems. Ze worden in de ochtend, als het nog niet zo warm is en de geur en smaak op hun hoogtepunt zijn, geplukt. Dan begint de race tegen de klok om de vlierbloesem vers te houden.

Uiteindelijk worden alleen de beste exemplaren geselecteerd. Het resultaat wanneer je deze toppers samen in een fles stopt? Een 100 procent natuurlijk product zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen dat al je cocktails ‘joie de vivre’ geeft. Verfrissend, subtiel en bloemig en daardoor te gebruiken in zowel klassieke cocktails als nieuwe creaties.

St-Germain fles
Bron: St-Germain

St-Germain Spritz

De St-Germain Spritz is in elk geval een van de cocktails die op je lijstje moet. Zo maak je dit zomerdrankje.

Ingrediënten:

  • 40 ml St-Germain elderflower likeur
  • 60 ml MARTINI brut prosecco
  • 60 ml bruiswater
  • Citroenschil
  • Eetbare bloemen (optioneel)

Bereidingswijze:

Giet St-Germain over ijs in je glas. Vul aan met prosecco en bruiswater. Roer de drank goed door. Draai voorzichtig een citroenschil in je drankje en voeg eetbare bloemen toe om je cocktail af te maken.

Benieuwd naar meer cocktails? Check de website van St-Germain! Geen 18 geen alcohol.

In samenwerking met St-Germain

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.