Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Body & Mind 16 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Van sound baths tot CBD: dit worden de grote wellnesstrends van 2024

We hebben het gehad over schoenentrends, jassentrends en haartrends, maar nog niet over wellnesstrends. Want naast uiterlijke trends, gaat het in 2024 ook veel over selfcare en wellness – en dit worden de grootste trends op dit gebied.

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat we alvast vooruitblikken op wat 2024 voor ons in petto heeft. En wat blijkt? Dat zijn een heleboel trends op wellnessgebied.

Dit worden de grote wellnesstrends van 2024

Gezondheidsdeskundige Danielle Pates onderzocht aan de hand van het zoekvolume op Google welke manieren van wellness steeds populairder worden. En daar kwamen een paar grote winnaars uit.

Wil jij jouw leven upgraden in 2024? Dan zijn dit de manieren waarom we allemaal iets liever voor onszelf kunnen zijn.

Alles met CBD

De cannabisplant is hot and happening. En dan hebben we het niet over producten waar THC (het stofje waar je high van wordt) in zit. De afgelopen jaren zijn CBD-producten langzaam in populariteit gestegen dankzij indirect bewijs dat het kan helpen bij een reeks mentale en fysieke problemen, waaronder stress, pijn, angst en slapeloosheid.

Steeds meer vrouwen voegen een product met CBD aan hun routine toe, zoals olies of capsules.

Een sound bath

Mocht jij lekker gaan op geluiden als die van de Tibetaanse klankgong, dan is deze trend iets voor jou. Als je een sound bath neemt, dan begeef jij je in een warme, schemerige ruimte waarin de gehele ervaring draait om klank. De klanken worden gemaakt door een professionele gongspeler. In veel Nederlandse steden vinden er al sound baths plaats en de voorspelling is dat dit in 2024 gaat ontploffen.

Stoppen met alcohol en cafeïne

Dry January en de damp lifestyle zijn al een tijdje een ding. Minder (of geen) alcohol drinken wordt steeds populairder. Toch zien we dat het begrip ‘nuchter leven’ steeds verder wordt opgerekt. Zo wordt stoppen met het innemen van cafeïne ook een trend in 2024.

Virtual workouts

Ben je klaar om terug te gaan in de tijd? Naar de tijd van de lockdowns, om precies te zijn. Virtual workouts worden steeds populairder. Er wordt nu al vier keer zo vaak op de term gezocht en dat lijkt in het komende jaar alleen maar meer te worden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.