Emma Toussain
Emma Toussain Body & Mind 24 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

De meest comfy sportschoen ooit? Wij probeerden de nieuwe On Cloudrunner

Alsof je gewichtloos door de ruimte zweeft – dat is het gevoel waar het Zwitserse sportmerk On op mikt met zijn gloednieuwe hardloopschoen. Ik mag deze belofte dan ook uitproberen en we kunnen je vertellen: ze lopen inderdaad errrrug lekker. Maar hoe voelen je voeten na een run? Dat gaan we meemaken.

Let’s get physical!

On Cloudrunner

Sommige trainingssessies matten je zo af, dat het voelt alsof je geen stap meer kunt verzetten. Op deze dagen is de juiste ondersteuning essentieel. Daarom heeft On een nieuwe hardloopschoen ontwikkeld die steun biedt in een lichte, gedempte en comfortabele vorm. Dit klinkt mij als muziek in de oren en daarom ben ik heel erg benieuwd naar het resultaat. Ik ben zelf geen fan van hardlopen (komt ook door mijn techniek) maar hoe voelen mijn voeten zich mét deze Cloudrunners? Merk ik verschil?

Eerst even over de schoen zelf

‘Stap in de nieuwe Cloudrunner en voel meteen het ultieme comfort!’ Dat zegt On, tenminste. Het bovenwerk van de schoen bevat namelijk mesh materiaal en speciale steunzones die je voeten ook tijdens langere loopsessies laten ademen. Zo heeft de Cloudrunner een stevige basis voor een pijnloze hersteltraining die je met plezier uitloopt.

Direct onder de voet vind je het Speedboard, dat de Cloudrunner extra stabiliteit geeft door zijn bredere vorm. Wanneer je voet landt, absorbeert het Speedboard de energie-impact, die vervolgens weer losgelaten wordt bij het vertrek.

Zeker wanneer je net begint met hardlopen is comfort uiterst belangrijk omdat het al zwaar genoeg is voor je lichaam. Je moet conditie opbouwen en je voeten en benen krijgen toch een flinke ‘klap’ te verduren. Je looproutine opbouwen met pijnlijke voeten is allesbehalve prettig en kan een beginner voorgoed afschrikken. Daarom legt de Cloudrunner – die speciaal is ontwikkeld voor (her)starters – de nadruk op uitstekend comfort.

On

Dus.. hoe lopen ze?

Met de naam Cloudrunner verwacht je dan ook echt wolkjes aan je voeten te krijgen. Oké, het blijven schoenen, maar het loopt inderdaad wel heel erg lekker. De zolen voelen heel erg zacht en licht en dat is precies wat je nodig hebt tijdens het rennen. Ik test het op een loopband en begin snelwandelen op een helling. Waar ik normaalgesproken mijn voeten al snel voel, is dat nu helemaal niet zo. Dan moet ik natuurlijk nog rennen.. dat is de échte test.

Ik vertelde eerder dat ik niet zo’n fan ben van hardlopen en dat komt vooral omdat ik de activiteit zo eentonig vindt. Daarnaast had ik waarschijnlijk ook niet de juiste schoenen (en ook niet de juiste techniek) maar ik merk al zo’n verschil met voorheen! Ik ren een stuk soepeler en het voelt echt alsof je een kleine trampoline onder je voeten hebt die je elke keer weer een klein beetje omhoog duwt. Dus hoe zijn deze schoenen voor een echte starter? A-MA-ZING. En niet te vergeten.. ze staan nog leuk onder je sportoutfit ook.

De Cloudrunner is online verkrijgbaar op on-running.com en bij geselecteerde retailpartners en je koopt ze voor €149,95. Een goeie investering! Daarnaast zijn ze in verschillende kleuren te krijgen en kan je dus zelf kiezen wat je leuk vindt.

Altijd koude handen en voeten? Dit zou de gekke reden kunnen zijn

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.