Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 2 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Wil je zien: deze vakman verknipt peperdure designertassen om te zien wat ze écht waard zijn

De grootste angst van elke designertas-liefhebber is dat er een krasje, scheurtje of vlek op het pronkstuk komt. Deze leerbewerker doet precies dat en doet dat met een hele goede reden. Hij verknipt onder anderen tassen van merken zoals Prada, Gucci, Chanel en Bottega Veneta met als doel te onderzoeken hoe goed de kwaliteit nou echt is en wat de tassen écht waard zijn. Je raad het al, met veel shock en horror als resultaat.

En zo blijkt je €1100 tas van Gucci ineens nog maar €115 waard te zijn…

Designertassen vermorzelen

Soms zijn er van die content creators die je leven een stukje makkelijker maken. Waardoor je pardoes wat minder zelf na hoeft te denken, hoeft te onderzoeken of simpelweg iets bijleert. Zo ontdekte ik deze week Tanner Leatherstein, die leer-producten vermorzelt om erachter te komen hoe hoogwaardig de producten zijn. Nu zijn dit niet zomaar small leather goods, maar peperdure designertassen waar de gemiddelde modeliefhebber jaren voor zou sparen. Op brute wijze verknipt hij de tassen, portemonnees en riemen alsof het een “normaal” stukje stof is en eigenlijk voelt elke seconde van zijn filmpjes als een messteek in mijn modehart. Toch moet ik hem iets nageven: Hij heeft me aan het denken gezet.

Wat is de Puzzle Bag van Loewe nou écht waard?

Een van de tassen die eraan moesten geloven is de Mini Puzzle Bag van Loewe. Een populair design waar veel fans zo’n $2450 voor neerleggen. Het ontwerp van de tas blijkt niet heel gestructureerd te zijn, maar krijgt extra punten voor het originele, speelse en geometrische ontwerp. Het leer van de tas is van goede kwaliteit, maar heeft niet veel finish, waardoor het niet goed tegen water of krassen zal kunnen. De krenkende conclusie in de video is dat het leer in totaal zo’n $50 zal kosten en je voor het in elkaar zetten zo’n $120 moet rekenen. Even voor de duidelijkheid. Dat is dus zo’n $2280 minder dan je er bij Loewe voor betaalt.

Bottega Veneta voor een prikkie

Een andere tas die Tanner fileert is de populaire Bottega Veneta Arco Mini Tote. Een tas met een prachtige kleur, herkenbaar ontwerp en luxueuze details. Uit zijn video blijkt dat het leer van heel goede kwaliteit is en dat er aan elk detail veel aandacht besteed is – zelfs aan de binnenkant. Wel is het opvallend dat er door het geweven ontwerp van de tas ongeveer X keer zoveel leer wordt gebruikt voor deze tas als voor een normaal ontwerp. Hij beaamt dat dit een van de beste tassen is die hij ooit heeft beoordeeld is het verschil in de retail prijs en de prijs die het eigenlijk zou moeten kosten enorm. Het leer en de arbeid zou namelijk (bij elkaar) zo’n $250 moeten kosten, terwijl deze tas voor $2500 verkocht wordt. Ofwel, 1/10de van wat de tas in de winkel kost.

Investeren in een designertas? Deze handtassen hebben het gemaakt in 2020

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.