Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Body & Mind 2 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Op TikTok gaat een video viraal over witte vlekken in je ondergoed en een gynaecoloog geeft antwoord

Is het je wel eens opgevallen dat je een schone onderbroek uit de wasmachine haalt, en daar een witte vlek op aantreft? Het lijkt wel een bleekvlek te zijn. We hebben in elk geval goed nieuws voor je: je bent niet de enige die hier mee te maken krijgt.

Op TikTok gaat de video van Alyssa viral, die zich afvraagt hoe die witte vlekken toch in haar schone ondergoed komen. En een gynaecoloog geeft antwoord!

Witte vlekken in je ondergoed

Het ondergoed wat Alyssa in de video laat zien, is helemaal schoon. Toch zien we witte vlekken die bijna gebleekt lijken. We geven het toe: op het eerste gezicht ziet het er niet fris uit. En tegelijkertijd: wow, heeft een vagina de power om ondergoed te bleken?

Check het in de video hieronder:

@uhlissuhrose Please duet this with your pussy bleached underwear so I don’t feel alone. #underwear #WhatsPoppin #ThrowbackSongs #QuickRecipes #foryou #fyp #wap ♬ original sound – Alyssa💀🌹

Hartstikke normaal

Gelukkig heeft verloskundige en gynaecoloog Dr. Ali een antwoord op het hersenspinsel van Alyssa. Het is een geruststellende reactie, want witte vlekken in de ondergoed blijkt hartstikke normaal te zijn.

@alirodmd #duet with @uhlissuhrose Bleaching properties explained by an OBGYN🤯 #tiktokpartner #learnontiktok #doctor #wap ♬ original sound – Alyssa💀🌹

Waarom deze vlekken in je ondergoed normaal zijn? Dat heeft te maken met de verschillende zuurtegraad van jouw vagina en van jouw ondergoed. “The vaginal discharge’s pH is between 3.5 and 7. I used to be embarrassed about this. But, it’s the sign of a healthy vagina,” laat Dr. Ali weten in de bovenstaande reactievideo.

Merk jij dat je vaker witte bleekvlekken in jouw ondergoed spot? Dat is dus eigenlijk een signaal dat jouw vagina hartstikke gezond is. Maar gebeurt het in jouw ondergoed niet? Dat is ook geen probleem – het is niet gezonder of ongezonder. Elke vagina is anders. Maak je je ergens zorgen over? Neem dan vooral contact op met je huisarts.

Deze TikTok-hack zorgt ervoor dat je strapless bh nooit meer afzakt

Kiss

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.