Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

You seizoen 3: de nieuwe stad van Joe en Love heeft een geheime betekenis

Het is zover: het derde seizoen van de serie You staat eindelijk op Netflix en wij zijn al begonnen met bingen. Wij waren vanaf de eerste aflevering hartstikke verslaafd aan seizoen 1 en 2 waarin we Joe in New York en La zagen. Joe en Love wonen in seizoen 3 in Madre Linda en het blijkt nu dat deze stad een geheime betekenis heeft.

Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Het derde seizoen van You

In seizoen 3 zien we hoe Joe en Love zijn verhuisd naar Madre Linda. Nu ze getrouwd zijn en een baby hebben gekregen, proberen Joe en Love een normaal leven te leiden. Love opent een bakkerij en we zien Joe in de plaatselijke bibliotheek werken. Madre Linda is een hechte samenleving die gevuld is met bevoorrechte tech-ondernemers, veroordelende mama-bloggers en Insta-beroemde biohackers en Joe is bang dat Love in oude gewoontes zal terugvallen. In een stad als Madre Linda is er namelijk geen privacy.

Joe is toegewijd aan zijn nieuwe rol als echtgenoot en vader, maar natuurlijk is er ook een nieuwe “You” waar hij geobsedeerd door raakt. Het is niemand minder dat zijn buurvrouw. De officiële synopsis van Netflix luidt: “Zou de vrouw waar hij al die tijd naar op zoek was, naast de deur wonen? Uit een kooi in een kelder ontsnappen is één ding. Maar de gevangenis van een perfect huwelijk met een vrouw die verstand heeft van jouw trucs? Nou, dat zal een veel gecompliceerdere ontsnapping blijken te zijn.”

Moeder zijn

We leren al snel dat moederschap een belangrijk thema is in het nieuwe seizoen van You. Love doet er namelijk alles aan om haar zoon te beschermen. Dit zien we in de vorm van – spoiler alert – enkele vrij gewelddadige uitbarstingen. Het vaderschap heeft Joe ook veranderd. Hij wil niet meer moorden, maar door zijn nieuwe obsessie raakt Love jaloers. Van het een komt het ander en wij denken – als je voorgaande seizoen hebt gezien – dat je de rest zelf wel kunt invullen.

Het moederschap van Love heeft ook alles te maken met de naam van de fictieve stad in Noord-Californië waar ze wonen. Madre Linda vertaalt namelijk naar “mooie moeder.” Dit is precies wat Love en Joe als ouders willen uitstralen: dat ze een normaal gezin zijn, maar de vraag is hoelang ze dit kunnen volhouden.

You seizoen 3 Netflix
Netflix

Heb jij het derde seizoen van You al uitgekeken? Lees dan ons eerder geschreven artikel waarin we alles vertellen over het vierde seizoen van You.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.