Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 31 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Zó bescherm jij aankomende zomer je prachtige haren tegen de zon

Wanneer we een dagje lekker in te zon vertoeven proberen we ervoor te zorgen dat we ons regelmatig insmeren met zonnebrandcrème. We willen natuurlijk niet zo rood als een kreeft het zwembad of het strand verlaten. Ook tegen huidveroudering is het smeren van zonnebrand belangrijk, UV-straling is namelijk erg schadelijk. Wist jij dat je zelfs iedere dag zonnebrand zou moet smeren, ongeacht het weer? Wat veel vrouwen óók niet weten is dat het beschermen van je haren tegen de zon misschien wel net zo belangrijk is als het beschermen van de huid.

Hoe je dit het beste doet? Wij vertellen het je.

UV-stralen schadelijk voor het haar?

Dat de zon schadelijk is voor onze huid weten we allemaal. Minder bekend is het effect dat de zon op onze haren heeft. Dr. Sharon Wong legt aan Stylist uit wat de zon precies met ons haar doet. “Hair doesn’t actually burn in the sun but excessive exposure to UVA and UVB rays results in oxidative stress, which causes structural damage to the hair by breaking down proteins, rendering the hair more brittle and prone to breakage and split ends. UV rays also bleach out the pigment/melanin that gives the hair its colour.”

Omdat veel vrouwen hier niet echt bij stil staan, wordt het beschermen van het haar in de zon vaak vergeten. Het resultaat? Uitgedroogd haar met gespleten punten. Oh no.

Smeren, smeren, smeren: dit zijn de fijnste zonnebrandcrèmes voor het gezicht waar je geen onzuiverheden van krijgt

Haren beschermen tegen de zon

Oké, dat we onze haren voortaan maar beter kunnen beschermen tegen de straling van de zon is duidelijk. Maar hoe doen we dat? Hier zijn meerdere handige manieren voor.

1. Producten gebruiken die het haar beschermen tegen UV-straling

Er zijn ondertussen heel wat producten op de markt die jouw geliefde lokken beschermen tegen de zon. Zoek naar een product dat je haren beschermd tegen zowel UVA als UVB en dat hydraterende en verzorgende ingrediënten bevat. Neem bijvoorbeeld deze leave-in spray met UV-bescherming van Wella. De spray bevat een innovatieve tweefasenformule: fase 1 beschermt het haar tegen de UV-stralen waarna fase 2 zorgt voor hydratatie en verzorging. Perfect voor deze zomer, dus.

Wella haar beschermen zon uv leave in
John Beerens

2. Het haar beschermen met een fashionable accessoire

Er zijn tal van hoofddeksels die op dit moment méga trendy zijn. Denk bijvoorbeeld aan de bucket hat en het sjaaltje om het hoofd. Deze accessoires zijn niet alleen in, maar ook nog eens handig om (een deel van) het haar te beschermen tegen de zon. Score.

3. Het haar omhoog dragen

Wil je geen product in je haar gebruiken en ben je ook geen fan van hoofddeksels? Dan kan je er ook voor kiezen om je haren omhoog te dragen. Dit zal je geliefde lokken niet volledig beschermen, maar wel deels. Op deze manier is er een kleinere oppervlakte van je haar dat blootgesteld wordt aan de zon. Ga bijvoorbeeld voor de ‘cord knot’ of de french twist knot. Super mooi én handig.

Daaaag droog haar en hello gorgeous shiny locks.

Twijfel jij er al langer over om je haar kort te knippen? Dit zijn 5 redenen waarom je het gewoon moet doen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.