Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity 9 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

Zo bracht (nu king) Charles het nieuws over Diana’s dood aan de jonge prins Harry

Vanavond is hét veelbesproken interview met prins Harry te zien, op Videoland. Het 90-minuten durende interview wordt uitgezonden vlak voordat prins Harry’s autobiografie ‘Spare’ wordt gepubliceerd. Harry gaat vanuit Californië, waar hij nu woont, uitgebreid in over het leven binnen en buiten de koninklijke familie. In Spare gaat hij ook in op het moment dat zijn vader hem vertelde dat zijn moeder verongelukt was en hoe dat voor hem voelde.

En dat is bijzonder pijnlijk.

Zo vertelde Charles aan Harry over de dood van Diana

De royal family staat niet bekend om hun warme uitstraling en dat voelen eigen familieleden net zo goed. Queen Elizabeth werd vaak als ‘kil’ gezien maar ook Charles is wat afstandelijk. Harry vertelt in zijn memoire Spare meer over het moment dat hij van zijn vader te horen kreeg dat zijn moeder verongelukt was. Charles vertelde dat Harry op zijn bed moest gaan zitten en noemde hem zijn “dear son,” waarna hij vertelt dat zijn moeder Diana “had sustained injuries that seemed unlikely to improve.”

En hoe reageerde kleine Harry?

Dat afstandelijke van Charles, dat is ook terug te zien in de reactie van Harry, of hoe hij het zich kan herinneren. “What I do remember with stunning clarity is that I did not cry. Not a tear. My father did not hug me.” Ook vertelde hij over de verschillende maskers die hij op moest zetten tijdens deze periode van rouw. “One was two grieving sons wanting to cry, grieve and process that grief because of losing our mum. And two, was the royal one show no emotion, get out there, meet the people, shake their hands.”

Lastig, voor twee jonge jongens. Ga jij kijken naar het interview vanavond?

OMG: King Charles moet Prince William £700.000 aan huur betalen om zijn eigen huis te blijven wonen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.