Anne Smits
Anne Smits Lichaam 17 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo creëer je jouw perfecte sunday reset om de week met volle energie te starten

Er is niks zo fijn als een dagje te besteden aan selfcare. Nu wil het natuurlijk weleens voorkomen dat je zo’n drukke planning hebt, dat het je niet lukt om een dag helemaal op te laden. Nu je dit leest, is dit artikel hét teken om een selfcare-dag in te plannen. Vooral de zondag leent zich hiervoor het beste. Hoe zo’n sunday reset er precies uitziet, lees je hier.

Zin in een powernap? Lees hier hoe lang het perfecte middagdutje duurt.

Zo creëer je de beste sunday reset

Een sunday reset houdt in dat je jezelf en je huis letterlijk een reset geeft. Je leest hier uit welke stappen deze dag met en voor jezelf bestaat.

Begin bij je huis

Het grootste gedeelte van de sunday reset bestaat uit het opruimen en schoonmaken van je huis. Afhankelijk van hoe groot je huis is, bepaalt natuurlijk hoeveel taken je op een dag kan doen. Probeer in ieder geval je eigen slaapkamer op te ruimen: stofzuig en dweil de vloer en verschoon je bed. Doe ondertussen je oude beddengoed in de was en draai een wasje. Ben je klaar met je slaapkamer, ga dan door naar de keuken. Doe de vaat, en maak de keuken schoon.

Mocht je nog tijd en zin hebben, dan kan je ook nog de andere schoonmaaktaken doen. Stofzuig en dweil de vloer, maak de badkamer en wc schoon en vergeet ook vooral geen doekje over de deurklinken te halen. Tip: woon je met huisgenoten, dan kan je de sunday reset ook samen inplannen. Zo kunnen jullie de schoonmaaktaken verdelen en krijgt je huis écht een goede schoonmaakbeurt. Tijdens deze taken kan je het jezelf natuurlijk leuker maken, door een koffie, matcha of sapje te maken en je favoriete ontbijt en/of lunch. Deze dag draait om jou, dus eet en drink vooral ook wat je lekker vindt.

Vergeet ook jezelf niet

Heb je flink geploeterd op de schoonmaaktaken, dan is het nu tijd voor een welverdiende douche. Heb je een bad, neem hier dan even de tijd voor. Stap onder de douche of in bad met je favoriete verzorgingsproducten. Was je haar en scrub je lichaam. Vergeet jezelf ook niet in te smeren met body lotion. Maak je dag af zoals jij dat fijn vindt. In bed met je favoriete serie, een meditatie-oefening of ga sporten (vóór de uitgebreide douche-sessie). En het allerbelangrijkste: ga op tijd naar bed, zodat je de maandag weer met volle energie kan starten.

Zie hier een voorbeeld van een sunday reset.

@barbarakristoffersen

best feeling 🧼🫧🤍🤌🏼

♬ original sound – sped up audios 👏

Lekker en mooi slapen? Je shopt nu het allerleukste beddengoed bij H&M Home

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.