Emma Toussain
Emma Toussain Money 18 dec 2022
Leestijd: 1 minuut

Het WK in Qatar winnen? Dit krijgt het winnende team aan prijzengeld

Heb jij het WK een beetje gevolgd? De finale is momenteel bezig en het is rete spannend.. het gaat natuurlijk vooral om eer, maar we zijn ook wel heel erg benieuwd wat de spelers nou krijgen als ze winnen.

* update: Argentinië heeft zojuist gewonnen!

Prijzengeld WK: wat krijgen de winnaars?

Het totale prijzengeld dat te verdelen is tijdens het WK in Qatar is 440 miljoen dollar, zo’n 400 miljoen euro. Landen die de groepsfase niet doorkomen, kregen de vorige editie acht miljoen dollar. Dit is voor de deelnemende landen aan het WK 2022 bijna hetzelfde: kom je de groepsfase niet door, dan krijg je 9 miljoen dollar.

De deelnemers die stranden in de achtste finales van het WK 2022 kunnen vier miljoen meer bijschrijven: 13 miljoen dollar. Kwartfinalisten krijgen 17 miljoen dollar als troost, zouden wij in elk geval errrrug blij mee zijn. Bereik je de halve finale en verlies je de troostfinale? Dan krijg je 25 miljoen dollar.

Word je nummer 3 van de wereld? Dan krijg je 27 miljoen dollar overgeschreven. Verlies je de finale? Dan moet je genoegen nemen met 30 miljoen dollar.

Wat krijgen de winnaars?

Het grootste deel van het prijzengeld gaat uiteraard naar de winnaar van de wedstrijd, die krijgen zo’n 40 miljoen euro. Dat is twee miljoen meer dan tijdens de vorige editie in Rusland. Het winnende team krijgt ook een gouden beker, waar zo’n 5 kilo aan echt goud in verwerkt zit. It’s Argentinaaaaa!!!

Ben je benieuwd hoe de vrouw van Lionel Messi eruit ziet? We kunnen je één ding vertellen; prachtig. Maar wie is ze? Wij stellen Antonela aan je voor.

Shocking! Dit doet cafeïne (na jouw lekkere kop koffie) met je lichaam

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.