Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Huidverzorging 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo zorg je voor de perfecte gladde bikinilijn (z贸nder bultjes!)

De zomer is in zicht en de zon mag onze huid weer verwarmen. Het liefst zitten wij welke dag in een knappe bikini op het strand, maar dat heeft toch echt 茅茅n nadeel: 谩ls je graag een gladde bikinilijn wilt, 鈥渕oet鈥 je aan de bak met scheren, waxen en epileren.

Stap die douche maar weer in.

@justgirlproject

tell me why i just took an everything shower so this was easy to make 馃槄 #fyp #showerroutine #showerthoughts

鈾 original sound 鈥 Kinsey Hagedorn

Eerste hulp bij haren

Ben je net klaar met scheren, lijken de stoppels al weer gegroeid te zijn. Z贸 frustrerend. Om je een klein handje te helpen en de pijn te verzachten hebben we een aantal scheertips.

1. Knip het af

Heb je al lang niks aan je poezen-kapsel a.k.a. bikinilijn gedaan? Zorg dan dat je eerst de lange haren even knipt. Zo voorkom je dat het mesje verstopt raakt.

2. Scrubben

Scrub je huid zowel v贸贸r als na het scheren. Met het scrubben verwijder je dode huidcellen die bij het scheren kunnen zorgen voor ingegroeide haartjes. Let wel op dat je een milde scrub kiest zonder parfum, grove korrels en zeep, dat kan namelijk irritatie veroorzaken. Pas wel op dat je niet t茅 hard scrubt natuurlijk.

3. Eventjes wachten

Wacht met scheren tot het einde van je douche- of badder-sessie. Door de warmte en het water gaan je pori毛n iets verder open staan waardoor je huid en de haren wat zachter worden. Hierdoor zal het scheren je makkelijker en effectiever vergaan.

4. Vervang je scheermesje op tijd

Een wegwerp-scheermesje moet je 鈥 voor het beste resultaat 鈥 na ongeveer 20 dagen vervangen. Dit omdat het mes bot of roestig wordt waardoor bacteri毛n sneller kunnen verspreiden. Deze bacteri毛n kunnen zorgen voor rode bultjes na het scheren. Ze zijn duur, snappen we, maar het is echt for the best.

5. Go with the flow

Scheer met de richting van je haren mee. Het kan verleidelijk zijn om tegen de richting van je haargroei in te scheren omdat het resultaat n贸g gladder lijkt, maar toch kun je dit beter laten. Het kan voor vervelende bultjes en ingegroeide haren zorgen.

6. Hydrateren kun je leren

Hydrateer je huid na het scheren. Pro-tip: producten tegen luieruitslag 鈥 zoals zinkzalf, en talkpoeder zijn ook ideaal om de huid van je bikinilijn mee te verzorgen.

7 fouten die je maakt bij het scheren van je bikinilijn

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 馃挊

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en h茅茅茅l veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.