Emma Toussain
Emma Toussain Home & Interior 29 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoogste penthouse ter wereld kost bijna 200 miljoen dollar: neem een kijkje

In het nieuwe Netflix-programma Owning Manhattan volg je makelaar Ryan Serhant (ook wel bekend uit Million Dollar Listing NY), die zijn eigen makelaardij heeft opgezet en nu enorm dure huizen verkoopt. Hij is verantwoordelijk voor de verkoop van het hoogte (en duurste?!) appartement/penthouse ter wereld.

In zijn show zie je hoe bizar het appartement is. Willen wij wel, maar keep on dreaming girls.

Hoogste penthouse ter wereld ligt in New York

Het appartement zit in Central Park Tower, het hoogste bewoonbare gebouw ter wereld. Het staat aan de rand van central park en als je recentelijk nog in New York geweest bent herken je dit gebouw sowieso. 217 West 57th Street, mocht je het adres willen opzoeken.

En als je denkt: hoe groot kan zo’n appartement nou zijn? Nou, daar vergis je je lelijk in. Het optrekje telt maar liefst 5334 vierkante meters en heeft 23 kamers, verdeeld over 3 verdiepingen. Ook is er een privéclub met een restaurant waar je kunt genieten van de beste en hele luxe Michelin ster-maaltijden.

Bekijk het prachtige penthouse hieronder:

Dit penthouse stond eerder voor zo’n 250 miljoen dollar te koop, maar zo’n groot en duur appartement verkopen blijkt toch lastig. Op de website van Serhant staat het het stulpje nu namelijk voor 195 miljoen dollar te koop. Dat is toch al zo’n 55 miljoen euro minder dan eerst gedacht. En met die 195 miljoen dollar ben je er nog niet,.. je betaalt 28.755 dollar per maand aan VvE-kosten. Al die zwembaden en clubs zijn prachtig, maar moeten ook onderhouden worden.

Huis kopen is overal lastig

Van Amerika naar Nederland, waar het voor ons ‘normale’ mensen ook heel lastig is om een huis te kopen… kun je dat dan niet beter als vrienden doen dan als stel? Wij zoeken het uit. Enne… hoe hoog mag je hypotheek zijn als je 2000 euro per maand verdient? En 3000?

Voor dit ‘Funda horror huis’ betaal je 23 duizend euro per vierkante meter

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.