Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Vriendschap 28 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Zoveel vrienden heeft de gemiddelde Nederlander

Waar zouden we zijn zonder vrienden? Niet ver, als we recent onderzoek van Snapchat mogen geloven. Nederlanders hechten veel waarde aan hun vriendschappen. Maar even hè, hoeveel vrienden hebben de meeste Nederlanders nou?

Uit onderzoek van Snapchat bleek dat de meesten hun vrienden op één hand tellen.

Zoveel vrienden heeft de gemiddelde Nederlander

Uit het onderzoek van Snapchat komen wat opmerkelijke bevindingen. Zo geeft een deel van de jongvolwassenen de voorkeur aan vriendschap boven liefde. Maar ook als het gaat om de hoeveelheid vriendschappen is er duidelijkheid. Gemiddeld hebben we drie beste vrienden en vijf goede vrienden. We hebben (volgens het onderzoek) dan ook liever een kleine groep goede vrienden, dan een grote groep kennissen of slechts één beste vriend.

Vriendschappen behouden via social media

Social media en communicatie apps zijn belangrijk om vriendschappen te onderhouden. 77 procent van de gebruikers ervaart dat deze manier van communiceren ervoor zorgt dat zij verbonden blijven met hun vrienden. De helft stelt zelfs dat zij het contact met één of meer vrienden zouden zijn verloren zonder deze apps.

Op deze leeftijd maak je de meeste en beste vriendschappen

Nieuwe vrienden maken 

Heel leuk die cijfers, maar wat als jij graag wat meer vrienden zou willen hebben? Juist in de zomer, wanneer de terrassen en parken volstromen met groepen vrienden, kan het extra eenzaam zijn als jij behoefte hebt aan meer sociaal contact.

Eenzaamheid onder jongeren is een serieus probleem en de pandemie heeft daar ook niet aan bijgedragen. Bedenk je dat het altijd mogelijk is om nieuwe vrienden te maken, ook op een volwassen leeftijd. Volwassen vrienden maken is eigenlijk nog leuker; je ontmoet vaak mensen die precies hetzelfde leuk vinden als jij. Geen vrienden ‘by accident’, maar dezelfde normen en waarden, hobby’s en interesses.

@nsmblmagazine

Als je maar weet dat je in onze GroepsApp altijd welkom bent. Om 00:00 nieuwe podcast-aflevering online! Heb jij tips om je minder eenzaam te voelen? #eenzaamheid #eenzaamheidjongeren #mentalhealth #mentalegezondheid #taboe #voorjou #degroepsapp #podcast

♬ origineel geluid – NSMBL.nl

5 manieren om je likeability verhogen bij je (nieuwe) vrienden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.