Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity 10 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

10 x de meest opvallende onthullingen van Prince Harry, te lezen in zijn boek Spare

Prince Harry is bezig met een kleine media-oorlog, voornamelijk om zíjn kant van het verhaal te vertellen. Toch gaat dat wel gepaard met een aantal nare en vooral bijzondere onthullingen. Niet alleen over hem, maar ook over zijn familieleden. Of dat nou helemaal zuiver is dat valt te betwisten, maar interessant is het wel. Zijn boek Spare is vanaf nú te koop en daar doet hij heel veel uitspraken. We leren Harry beter kennen, maar ook zie je alles in een heel ander daglicht. Je weet nooit helemaal zeker hoe de vork in de steel zit, but we’re here for the drama.

10 onthullingen van Prince Harry in Spare

Dat hij zich niet inhoudt, dat wisten we al een tijdje. Met een eigen Netflix-docu én interview (dat te zien is op Videoland) zoekt hij de media aardig op. Hij wil zijn kant van het verhaal vertellen, zonder remmen vanuit het koningshuis. Hij is bang dat de geschiedenis zich herhaalt, verwijzend naar de dood van moeder Diana. Inmiddels woont Harry een tijdje in Amerika samen met zijn vrouw Meghan en hun twee kids, Archie en Lilibet.

In zijn boek Spare, wat vanaf vandaag te koop is (wees er snel bij voordat ‘ie uitverkocht is!) doet Harry een aantal bijzondere onthullingen. We zullen ze niet allemaal behandelen, maar de 10 belangrijkste punten uitlichten. Alle belangrijke onthullingen zijn de te lezen op E! News. Klaar voor?

1. Zó kreeg Harry het bericht over de dood van Diana

Gister schreven we al over deze situatie, eentje waarvan je nooit hoopt dat het gebeurd. Toch was dat wel zo voor Harry, zijn moeder overleed in 1997. Charles vertelde dat Harry op zijn bed moest gaan zitten en noemde hem zijn “dear son,” waarna hij vertelt dat zijn moeder Diana “had sustained injuries that seemed unlikely to improve.” Ook was hij lichtelijk in shock, aldus Harry.

2. Harry geloofde niet dat zijn moeder dood was

Zelfs tijdens de begrafenis, toen Harry de kist de grond in zag zakken, geloofde hij het niet. “Part of it maybe felt likethis is all part of a plan. For a time I believed she was alive and then she would call us, and we would go and join her.”

3. De eerste keer seks van Harry

Ja, ook de juicy stories komen naar voren in het boek. Zijn eerste keer seks was met een oudere vrouw op het Polo-veld. Hij beschrijft het als een “Quick ride, after which she’d smacked my rump and sent me to grace. Among the many things about it that were wrong: It happened in a grassy field behind a busy pub.”

4. Harry heeft spijt van zijn laatste gesprek met zijn moeder

Toen Diana overleed was Harry nog een kind, dus één van de belangrijkste dingen op dat moment voor hem was spelen met zijn broer. Hij heeft spijt van zijn laatst telefoongesprek met zijn moeder, want hij was ongeduldig en wilde eigenlijk gewoon spelen. “I’d been short with her. Impatient to get back to my games, I’d rushed Mummy of the phone. I wished I’d apologized for it.”

5. Ja, zelfs Harry heeft geexperimenteerd met drugs

Tijdens zijn tienerjaren heeft Harry wel eens drugs genomen, zo schrijft hij. “Of course I had been taking cocaine at that time. At someone’s house, during a hunting weekend, I was offered a line, and I’d done a few more since.”

6. De bijzondere humor van Charles

Er gaan al jaren geruchten dat Charles niet de echte vader zou zijn van Harry, vanwege zijn rode haar. James Hewitt was de minnaar van Diana en hij lijkt een veel logischere ‘kandidaat’, omdat hij wél rood haar heeft. Daarom maakte Charles vaak een soort duistere grappen over het feit dat hij misschien wel helemaal niet zijn vader was. “Who knows if I’m really the Prince of Wales? Who knows if I’m even your real father? Maybe your real father is in Broadmoor, darling boy!”

7. Harry heeft mensen gedood tijdens zijn tijd in het leger

De prins heeft een tijd lang in het leger gezeten en hij heeft zelfs meegevochten. Hij zou 25 talibanstrijders gedood hebben tijdens zijn werk.

8. Harry was bijna zijn piemel kwijt

Uhhhhhhhhh ja. Echt gebeurd. Harry was vlak voor de bruiloft van William en Kate in Antartica, waar het zo koud was dat al zijn uh.. lichaamsdelen het zwaar te verduren kregen. Zijn oren en vingers knapten snel op, maar zijn royal willy bleef bevroren. Gelukkig is dat wel opgelost uiteindelijk.

9. William en Kate waren fans van de serie Suits

Toen Harry met het nieuws kwam dat hij tijd spendeerde met Meghan, lieten William en Kate weten dat ze ontzettend fan waren van de serie Suits, waar Meghan een grote rol in had. Of dat nu nog steeds zo is..

10. Zo kwam Harry erachter dat zijn grootmoeder Queen Elizabeth dood was

Harry kreeg bericht van zijn vader om zo snel mogelijk naar Balmoral te komen, alleen was het te laat voor Harry. Zijn vrouw Meghan had het inmiddels al gezien op het nieuws en schreef naar hem “Call me when you get this”. Harry ging meteen naar de website van BBC en zag dat zijn oma dood was, maar ook dat zijn vader dus nu koning was.

Een agressieve William en het nazikostuum: prins Harry doet nog meer schokkende onthullingen over zijn familie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.