Britta van Aggele
Britta van Aggele Daten 9 mrt 2023
Leestijd: 6 minuten

Deze 20 date-ideeën zijn niet alleen super gezellig, maar ook nog eens goedkoop

Daten is ontzettend leuk. Dat is precies waarom zoveel mensen het ook wekelijks doen. Maar als je iedere week één of meerdere dates moet financieren wordt het op gegeven moment een duur grapje. Daarom zetten wij 20 date-ideeën voor je op een rij die niet alleen super gezellig, maar ook nog eens goedkoop zijn.

The best of both worlds!

Date-ideeën

Als het jouw beurt is om een date te plannen wil je natuurlijk wel met een origineel idee komen. Toch lijkt het er tegenwoordig op dat elk date-idee ook ontzettend veel moet kosten. Op Instagram zien we bij celebrities namelijk huizen vol met rozen of 10-gangen diners voorbijkomen. Maar maak je geen zorgen: voor een leuk prijsje kan je nog steeds een ontzettende leuke date organiseren en wij helpen je aan wat ideeën.

1. Kies eens iets anders dan een kop koffie

Een koffiedate is natuurlijk allang niet meer nieuw. Maar misschien moet je net als in het leven ook in de koffiezaak eens een spannende beslissing nemen. Laat die doodnormale koffie eens staan een spreek af met je date dat jullie beiden wat van het menu bestellen wat jullie nog nooit geprobeerd hebben.

2. Maak een mooie fietstocht

Als je op dit moment uit het raam kijkt lijkt dit natuurlijk niet zo’n goed idee. Het is namelijk grauw en het regent, maar na regen komt zonneschijn. En weet je eigenlijk wel hoe mooi Nederland is in de lente en de zomer. Perfect dus om in deze warmere maanden een gezellige fiets-date te plannen. Kost niks en is ook nog eens goed voor je gezondheid.

3. Snuffel op een markt

Door heel Nederland worden de meest leuke marktjes georganiseerd. Heerlijk dus om met je partner een dagje weg te gaan om een van deze markten te bezoeken. Spreek hier bijvoorbeeld af dat jullie iets voor elkaar halen voor een bepaald budget. Kan je gelijk zien of je een beetje dezelfde smaak hebt en of jullie elkaar al goed kennen.

4. Picknicken

Deze activiteit is misschien niet zo spannend, maar wel echt de moeite waard. Altijd uit eten gaan is namelijk leuk, maar gaat je ook veel kosten. Voor een picknick kunnen jullie lekkere hapjes halen in de supermarkt, maar je kan ook samen de keuken in springen. Zo heb je niet alleen plezier tijdens je date, maar ook al met de voorbereidingen.

5. Creëer een thuisrestaurant

Geen zin om de deur uit te gaan? Dan hebben wij een top date-idee. Kies ervoor om een van jullie huizen om te toveren tot een restaurant. Ga bijvoorbeeld voor een drie gangen menu en maak om beurten een gang. Zo kan je elkaar verassen met jullie heerlijke kookkunsten.

‘Cookie jarring’ is dé toxic datingtrend en we herkennen ‘m allemaal

6. Maak een dekenfort

Waarschijnlijk heb je dit wel eens als kind gedaan maar geloof ons: ook op latere leeftijd is het nog heerlijk om een dekenfort te bouwen. Het is namelijk helemaal niet erg om in deze volwassen wereld je kinderlijke kant wat vaker naar voren te laten komen. Maak daarom samen met je partner een dekenfort samen en wees zo creatief mogelijk. Tevens ook de perfecte plek om daarna een movie night te houden.

7. Een bordspel spelen

In deze technologische wereld vergeten we wel eens hoe lekker het is om gewoon een ouderwets bordspel te spelen. Plan daarom als date snel een avond in om met je partner heel de avond spelletjes te spelen. Dit kan je natuurlijk zonder winnaar doen, maar je kan ook een beloning aan winnen hangen. Jullie keuze!

8. Ga direct voor het dessert

Avondeten is natuurlijk leuk, maar jij kijkt waarschijnlijk net als ons het meeste uit naar het toetje. Maar waarom dan nog avondeten eten? Doe eens gek en eet de hele avond door alleen maar toetjes met je partner. Koop jullie favorieten, maar probeer ook zeker nieuwe smaken. Een top date-idee als je het aan ons vraagt.

Je knie gebruiken tijdens het voorspel? Vrouwelijke TikTokkers zweren bij deze move

9. Een museum bezoeken

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij vinden naar een museum gaan ontzettend leuk. En er zijn in Nederland ontzettend veel leuke museums om te bezoeken. En wist je dat er in Nederland zelfs 22 gratis museums zijn? Ook als student kan je vaak gratis naar een museum gaan. Er is dus niks wat jullie nog tegenhoudt.

10. Ga op zoek naar een geweldig uitzicht

Als je op een fiets-date gaat kom je veel verschillende uitzichten tegen. Ga samen met je date op zoek naar het beste uitzicht wat je kan vinden en maak daar leuke foto’s. Een mooie herinnering vastgelegd voor altijd.

11. Toeristen spelen in eigen land

Hoewel je waarschijnlijk al jaren in Nederland woont is er nog zoveel wat je kan ontdekken. Hang dus lekker samen met je date eens de ultieme toerist uit in Nederland. Wie weet kom je wel super leuke nieuwe plekjes tegen!

12. Creëer een thuisspa

Hoe lekker is het om naar de spa te gaan? Heel lekker! Maar het is nog lekkerder om zelf thuis een spa te openen voor één avond. Laat je helemaal verwennen door je partner met verschillende behandelingen of verwen juist zelf je partner. Of wissel het af. De mogelijkheden zijn eindeloos.

13. Wees een beetje creatief

Het is heerlijk om een beetje te knutselen. Haal de creativiteit in jezelf en je partner naar boven en ga bijvoorbeeld schilderen.

14. Ga gamen

Naast bordspellen spelen is ook een avond gamen ontzettend leuk. En aangezien elke gemiddelde man een playstation of Xbox heeft is ook een avondje gamen helemaal gratis.

Sexual wellness: dit zijn de trends die eraan komen op het gebied van seks en welzijn

15. Ga wildzwemmen

In een zwembad zwemmen is leuk, maar het is nog leuker om een plekje op te zoeken waar je samen met je partner kunt wildzwemmen.

16. Ga sterren kijken

Er is niets romantischer dan samen naar de sterren kijken. Plan dus een zomeravond waarin jij samen met je partner buiten gaat slapen. Op die manier kan je het beste naar de sterren kijken en wie weet zie je zelfs nog een vallende ster.

17. Organiseer een sportdag

Hou je van sporten? Dan is er niks lekkerder dan het organiseren van een sportdag voor jou en je partner. Probeer verschillende sporten uit en maak er een wedstrijdje van. Wie is er als eerste klaar?

18. Kijk een nieuwe komedie

Films zijn leuk, maar het is nog veel leuker om een avond hard te lachen. Kijk daarom samen met je partner een nieuwe komedie.

19. Maak je eigen cocktails

Als we het over één ding waarschijnlijk eens zijn, dan is het dat cocktails duur zijn. Daarom is het een ontzettend goed idee om thuis een cocktail-proeverij te houden. Het kost wel even wat om alle ingrediënten in te slaan, maar uiteindelijk haal je er zeker veel heerlijke cocktails uit.

20. Houd een telefoon-vrije date

Het is natuurlijk heerlijk om op date te gaan, maar die telefoon in je handen is vaak een stoorzender. Kies er daarom voor om tijdens je date je telefoon uit te zetten of weg te leggen. Dit zorgt ervoor dat je veel meer aandacht voor je partner hebt.

Welke van deze 20 date-ideeën ga jij binnenkort uitproberen?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.