Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 8 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

All about women: deze 5 feministische podcasts op Spotify zijn het waard om te luisteren

Er gaat soms niets boven het luisteren van een goede podcast. Ze zijn er dan ook in geuren en kleuren. Van liefde tot mentale gezondheid: er is voor ieder wat wils. Hoe lekker is het dan om een podcast te luisteren die herkenbaar, luchtig en helpend is? In het kader van International Women’s Day hebben wij vijf van de leukste podcasts voor vrouwen op een rij gezet.

Nog een gouden tip nodig? We got you.

Voor én door vrouwen

Wie weten er nu beter advies te geven aan vrouwen dan vrouwen zelf? Deze podcasts geven big sister adviezen en behandelen allemaal het leven als 21st century vrouw.

1. DAMN, HONEY

In deze podcast bespreken twee powervrouwen – Nydia en Marie Lotte – de struggles waar je als vrouw in het leven mee moet dealen. We voelen ons allemaal weleens minder krachtig of sexy, maar het luisteren van deze podcast kan helpen om jezelf weer een confidence boost te geven.

2. Sometimes Funny Always Awkward

Als Bridget Jones Diary een podcast was, dan zou het wel deze zijn. Maddy MacRae bespreekt wekelijks haar hot mess leven, struggles en ongemakkelijke momenten. Grappig en herkenbaar, dat is MacRae zeker. Heb je zin in luchtigheid en een lach? This is the one for you.

3. High Low With EmRata

De podcast van Emily Ratajkowski – High Low with EmRata – is misschien wel de meest spraakmakende op het moment. Het model kaart in de wekelijkse afleveringen samen met verschillende celebrities onderwerpen aan waar zij zich mee bezighouden. Van politiek tot feminisme, van model zijn tot OnlyFans: het komt allemaal aan bod.

4. The Guilty Feminist

Misschien wel de meest bekende feministische podcast out there, maar zeker niet overrated. In The guilty feminist praat gastvrouw Deborah France-White iedere week over onderwerpen waar zij zich als 21st century feminist mee bezig houdt. Op een luchtige manier worden onzekerheden als vrouw in de samenleving aangekaart. Echt een Must-listen.

5. Call Her Daddy

In de afleveringen van Call Her Daddy bespreekt Alex Cooper vooroordelen die mensen hebben en doorbreekt ze taboes door juist de gevoelige onderwerpen aan te kaarten. Denk aan rauw, trauma’s en heartbreaks. Daarnaast zit de podcast ook vol humor, gekke gebeurtenissen en levenslessen. Dé ideale podcast voor vrouwen in hun mid 20s.

Waarom een goeie powersuit onmisbaar is in je garderobe

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.