Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 14 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

OM eist celstraf van 3 jaar tegen Ali B: rapper reageert opvallend positief

In de zedenzaak tegen Ali B heeft het Openbaar Ministerie vrijdag een celstraf van drie jaar tegen de rapper geëist. De 42-jarige artiest wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen, onder wie een ex-kandidaat van The Voice of Holland en zangeres Ellen ten Damme.

2 jaar geleden onthulden Tim Hofman en het team van BOOS heel wat kwalijke situaties. Voornamelijk over grensoverschrijdend gedrag van Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen. We herinneren ons dat als de dag van gister en nu eindelijk gaan we te horen krijgen of Ali B straf krijgt.

Waar wordt Ali B van verdacht?

Volgens het OM is de rapper schuldig aan twee verkrachtingen en twee aanrandingen. “Uit het dossier komt het beeld naar voren van een dominant en manipulatief persoon, die geen nee accepteert”, zei de aanklaagster in de rechtbank in Haarlem. “Er is geen enkele sprake van wroeging. Hij is alleen maar bezig met zijn eigen hachje te redden.”

Het laatste woord is voor Ali zelf

De 42-jarige rapper wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen. Het gaat om twee verkrachtingen en twee aanrandingen. De nieuwe getuige meldde zich woensdagavond na de eerste zittingsdag. Zij werd donderdag in de rechtbank achter gesloten deuren verhoord.De rapper kwam woensdag al uitgebreid aan het woord en ontkende toen de beschuldigingen tegen hem. Na de strafeis van het OM houden vrijdag de advocaten van Ali B hun pleidooi. De rapper krijgt zelf het laatste woord.

Na het horen van de strafeis heeft Ali B vrijdag in de rechtbank in Haarlem direct de pers te woord gestaan. “Ik heb ongelooflijk veel zin in het pleidooi”, reageerde de rapper.

“Ik voel me opgelucht”, zei de artiest verder. Ali: “Ik richt me nu op de rechter. Zo mooi dat een rechter je kan beschermen tegen het OM dat op deze manier te werk gaat. Nederland is een mooi land, de rechtstaat is prachtig en moet voor altijd beschermd worden. Ik heb superveel vertrouwen in wat de uitkomst zal zijn.”

Meepraten in de kroeg? Deze voetbaltermen wil je kennen als je het EK gaat kijken zondag

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.