Soraya Vergouts
Soraya Vergouts Beauty 27 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

4 beauty trends die populair zijn op TikTok, maar eigenlijk vreselijk zijn voor jouw huid

Wij maken ons allemaal schuldig aan het uren lang scrollen op TikTok (of je bent een boomer en doet dit niet). TikTok is het walhalla van verschillende beauty tips and tricks. Er zijn al veel verschillende beauty trends viraal gegaan die jouw beautyroutine vaak makkelijker maken, maar er zitten een paar trends tussen die toch niet zo goed zijn voor jouw huid.

Doe je huid een favor en blijf weg van deze trends..

Beautytok

TikTok is in een korte tijd gegroeid naar een go-to plek waar jij alle hacks, tutorials en trends kunt vinden. Het is dus niet gek dat er veel mensen verschillende video’s hierover maken. Natuurlijk zitten er ook een paar goede TikTok trends bij, zoals de no-makeup make-up trend of de Hailey Bieber nails. Maar niet alles werkt zo goed zoals het lijkt…

Het is belangrijk om een fact-check te doen op de trends of hacks die jij wilt uitproberen. Vooral de trends die jij op je huid wilt uitproberen. Iedereen heeft een andere huid en jouw huid kan dus anders reageren dan de huid van diegene achter de video. Dus welke TikTok trends moet je echt niet uitproberen?

1. Face taping

@chloewaterz

Watch the change happen in real time #materialgirl #facetape #makeuptrick #makeup #cooltrick #tapetricks

♬ Material Girl – Madonna


Face taping is eigenlijk een DIY mini facelift. Zoals je op de TikTok ziet, wordt de tape wordt zó geplakt dat het je huid als het ware lift. Alle fijne lijntjes en rimpels worden dus strak getrokken. Om dit eens in de zoveel tijd te doen is geen probleem, maar doe dit niet te vaak. Wanneer je dit te vaak doet, zal de huid rekken en ook het onderliggend weefsel gaat mee. Voeg dit dus niet toe aan je dagelijkse routine. Daarnaast zorgt de lijm van de tape ervoor dat jouw huid beschadigd kan raken.

2. Je gezicht wassen met zout water

@hyram

#stitch with @spiritual_ceas I mean it’s saltwater 🥲 #skincarebyhyram #saltwater

♬ original sound – Hyram


Iedereen kent de glow wel die je in je gezicht hebt wanneer je net hebt gezwommen in de oceaan. Like a real natural beauty. Zout water kan helpen met verstopte poriën en vettige huid. Het maakt je gezicht schoon en geeft je net even de extra brightness. Tóch betekent dit niet dat je dit elke ochtend moet doen. Zout is vrij ruw voor de huid en kan de huidbarrière snel beschadigen. Vooral wanneer jij een gevoelige huid hebt, is dit niet de geschikte beauty trend voor jou. Deze TikTok is dus niet volledig te ontkrachten, depending on welk huidtype je hebt.

3. DIY coffee facial scrub

@_self.care.products_

DIY coffee scrub 🥰 looks gross but smells 100/10 ✨ diyscrub girlythings girly OutlanderChallenge fyp

♬ Criminal – Britney Spears


DIY face scrubs doen meer kwaad aan jouw gezicht dan iets goeds. Het is beter om jouw gezicht te exfoliëren met maskers op zuurbasis. Denk aan de Paula’s Choice AHA BHA exfoliant. Dit is een milde exfoliant die dode huidcellen weghaalt zonder de huid te beschadigen en uit te drogen. Dus doe dit liever dan met een koffie scrub. Laat je niet wijsmaken door TikTok.

4. Tomaten, suiker en baking soda voor skin brightening

@aribasfoodmood

Brighten your skin with just 3ingredients!!🤔#skinbrightning #homeremedy #skincare #glowingskin #skinglow #skincareroutine #fyp #fypシ #fypage #fypシ゚viral #fypp #foryoupage #foryou #skinhacks #skincaretips #brightskin #tipsandtricks

♬ original sound – Pokémon


Tomaten zijn eigenlijk fantastisch voor huidbehandelingen, maar waarom keuren we deze TikTok trend dan af? Tomaten extract is wél goed voor huidbehandelingen, maar rauwe tomaten zijn juist te zuur voor onze huid. Plus, baking soda zal alle voordelen van de tomaat tegen werken, dus deze hack heeft eigelijk geen zin. Ook deze trend is debunked.

Door deze make-uptechniek blijft jouw foundation de hele dag zitten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.