Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Celebrity 27 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Taylor Swift bewerkt haar ‘Anti-Hero’ muziekvideo om deze controversiële reden

Zelfs de Swifties zijn het eens met de kritiek op de controversiële scene uit Taylor Swift’s muziekvideo voor haar nieuwe nummer “Anti-Hero”. Meerdere mensen vinden namelijk dat de zangeres zich schuldig maakte aan ‘fatshaming’, door in de video een weegschaal te laten zien die geen getallen aangeeft, maar alleen het woord ‘Fat’ laat zien. Nu lijkt Swift, die de video zelf schreef en regisseerde, op die kritiek te reageren door de scène te veranderen.

Maar niet iedereen is het eens met de keuze van de zangeres.

Taylor Swift bewerkt haar ‘Anti-Hero’ video na kritiek op weegschaal scene

Taylor Swift’s muziekvideo voor haar nieuwe single Anti-Hero is aangepast om de controversiële scene waar ze op een weegschaal stapt die de zangeres vervolgens ‘dik’ noemt. De videoclip, die op 21 October op Apple Music verscheen, laat nu niet meer de close-up van de weegschaal zien. In plaats hiervan zien we een clone van de 32-jarige zangeres met een geschokt gezicht die ook in de badkamer staat.

De beslissing om de scène te verwijderen komt nadat fans op sociale media vinden dat de zangeres zich schuldig maakte aan ‘fatshaming’ en ‘dikke mensen’ stigmatiseert.

Reacties

Fans moesten natuurlijk meteen delen wat ze van de scene vonden, zo schrijft iemand: “Fat people are awesome. Taylor Swift’s choice of imagery in her “Anti-Hero” video… is not.”

Iemand anders schreef: “Fatphobia is that image. That’s what fatphobia is. It’s also a million other things that you don’t think create a world unsafe for fat people.”

Maar niet iedereen is het eens met de keuze van de zangeres, zo schrijft iemand: “she was vulnerable enough to open up about her biggest insecurities and y’all went on to twist her words and practically forced her to change it… i hate y’all actually, let people express their experiences without making it about yourselves.”

Taylor Swift haalt uit naar Netflix na een seksistische grap over haar in Ginny & Georgia

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.