Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Love & Life 15 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn 4 tekenen die erop wijzen dat jij en je partner te snel gaan in jullie relatie

Heerlijk, die start van een nieuwe liefdesrelatie. Jullie zijn stapelgek op elkaar en willen zoveel mogelijk tijd met elkaar spenderen. Ook fantaseren jullie over de toekomst en wellicht zetten jullie al volgende grote stappen, zoals samenwonen of verloven. Heel erg leuk natuurlijk, maar soms kan het ook verstandig zijn om een stapje terug te doen en eens kritisch te kijken naar de snelheid waarop je relatie zich ontwikkelt.

Dit zijn 4 tekenen die erop wijzen dat jij en je partner te snel gaan in jullie relatie.

Te snel gaan in een relatie?

Te snel gaan in een relatie hoeft niet altijd slecht te zijn. Soms klikt het vanaf het moment dat twee mensen elkaar ontmoeten zó goed, dat ze daardoor geen genoeg van elkaar kunnen krijgen. Toch kan té snel gaan in een relatie ook eindigen in spijt, omdat je in de beginfase van de relatie vaak alles door een roze bril ziet. Je bent zowel gefascineerd als verblind door de liefde.

Hoor jij wel eens van je omgeving dat jij en je nieuwe partner redelijk snel gaan in de relatie? Dan kan het geen kwaad om eens kritisch naar je relatie te kijken. Deze 4 tekenen wijzen erop dat jij en je partner misschien wat snel gaan.

1. Je bent ervan overtuigd dat je partner perfect is

Niemand is perfect. Oók jouw nieuwe partner niet. Als je het idee hebt dat dit wel zo is, is dat een teken dat je het misschien wat rustiger aan moet doen en meer de tijd moet nemen om elkaar echt te leren kennen. Op deze manier kom je erachter of je nog steeds zo enthousiast bent als je de flaws van je partner hebt ontdekt.

2. Je gaat voornamelijk voor het gevoel dat je partner je geeft

Veel mensen die te snel gaan in een relatie, jagen eerder een ‘gevoel’ na, dan een langdurige relatie. Als je kritisch naar je relatie kijkt, kom je misschien wel tot de conclusie dat het gevoel dat je van het samen zijn krijgt de reden dat je al grote stappen in je prille relatie zet en niet de persoon zelf.

3. Je partner doet aan love bombing

Krijg jij veel complimenten of cadeaus van je partner? Super lief! Maar pas op, want het kan ook een manipulatietechniek zijn. Love bombing is de benaming voor overdreven ‘liefdevol’ gedrag om op deze manier de controle te krijgen over de emoties en acties van de partner. Misschien is de reden dat je graag snel stappen in je kersverse relatie zet omdat je je hier onbewust toe genoodzaakt voelt door love bombing van je partner.

4. Je bent nog niet over je ex heen

Vaak is zoiets lastig toe te geven omdat het onderwerp gevoelig ligt, maar soms kan je oude relatie de reden zijn dat je je volledig stort in een nieuwe relatie. Als je net uit een slechte relatie bent gekomen en jezelf meteen in een nieuwe hebt gegooid, is de kans groot dat je te snel gaat en zul je er misschien juist baat bij hebben om een tijdje alleen te zijn.

Stop it – Ruzie maken met je partner als je elkaar mist

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.