Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Geld & Carrière 10 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze aanpassingen in je dagelijks leven zorgen ervoor dat je maandelijks veel geld bespaart

Geld sparen is belangrijk, maar kan af en toe ook best lastig zijn. Vooral als je het al niet erg breed hebt. Of je nu spaart voor een specifiek doel of om gewoon wat geld achter de hand te hebben, sparen is altijd verstandig. Om het sparen iets makkelijker voor je te maken, delen wij een aantal manieren om geld te besparen.

Met een paar kleine aanpassingen in je uitgavenpatroon bespaar jij maandelijks al best wat geld.

Geld besparen in het dagelijks leven

Wie niet rijk is, moet slim zijn.

Maak een overzicht van inkomsten en uitgaven

Voordat je begint met sparen, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel je maandelijks overhoudt om uit te geven. Maak dus een overzicht van je inkomsten en uitgaven. Hierdoor creëer je een overzicht en kun je uiteindelijk een budget voor jezelf vaststellen waarnaar je gaat streven, zorg dat je realistisch blijft.

Minder abonnementen

Wanneer je toch bezig bent met het maken van een overzicht, bekijk dan even goed welke abonnementen je allemaal hebt lopen en beperk deze zo veel mogelijk. Het lijkt namelijk een klein bedrag iedere maand, maar bij elkaar opgeteld kan dit soms nog best een groot bedrag worden. Zeg dus wat abonnementen af.

Zet automatisch sparen aan

Een optie die waarschijnlijk al veel mensen gebruiken, is automatisch sparen. Mocht jij deze nog niet gebruiken, dan is dit zeker een aanrader. Hierdoor vergeet je niet om geld over te maken naar je spaarrekening en gebeurt het onbewust, waardoor je dat geld vaak niet eens mist. Hierdoor spaar je meer dan je denkt.

Neem eten mee vanuit huis

Een andere manier wat je veel geld gaat schelen, waardoor je uiteindelijk meer kunt sparen, is door zelf je eten mee te nemen naar werk. Hoe lekker het eten dat je haalt ook is, het is vaak ook prijzig. Door eten van huis mee te nemen bespaar je vaak tientallen euro’s per week, wat uiteindelijk een positief effect zal hebben op je spaarrekening.

Stop met achteraf betalen

Een tip om het makkelijker te maken, is om te stoppen met achteraf betalen wanneer je onnodige aankopen online doet. Hierdoor kan je alleen deze spullen kopen als je er geld voor hebt en kom je uiteindelijk geen geld te kort om naar je spaarrekening over te maken.

Onderzoek wijst uit: dit is wat Nederlanders gemiddeld sparen per maand

€€€ – De 52-weken spaarchallenge maakt sparen in dure tijden tóch mogelijk

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.