Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 15 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze 5 tips zorgen ervoor dat jouw make-up de zomerhitte overleeft

Nu de zomer alweer een tijdje is begonnen komen er op social media een heleboel trends en hacks voorbij. Zo weten we door TikTok al hoe we onze ventilator extra koude lucht kunnen laten blazen en we weten zelfs welke modetrends er deze zomer rondgaan. Maar wat je eigenlijk graag wilt weten is hoe je tijdens deze warme dagen ervoor kunt zorgen dat je make-up goed blijft zitten en wij geven je 5 tips.

Lees snel verder!

Make-up hittebestendig maken

Het is officieel: De eerste hittegolf van dit jaar is een feit. Het wordt namelijk met de dag warmen en daar hoor je ons niet over klagen. Lekker op een terrasje zitten, aan het zwembad liggen of helemaal niks doen. Dit warme weer is meer dan welkom. Toch is niet alles fijn aan deze hittegolf. Zo is slapen met deze hitte een stuk minder prettig en je hebt waarschijnlijk ook al een paar keer slapeloze nachten gehad door een mug op je kamer.

Ook zorgt deze warmte er regelmatig voor dat de make-up nog net niet van je gezicht afsmelt. Het is dus handig om er tijdens de zomer voor te zorgen dat alles extra stevig op je gezicht blijft zitten. Daar kan je voor zorgen met deze tips.

Tips

Wij zetten 5 tips voor je op een rij waardoor jouw make-up tijdens de zomer hittebestendig is.

1. Verlicht de last

De sleutel tot het hebben van een natuurlijk ogende huid die straalt in de zon is het gebruiken van zo min mogelijk producten. Breng bijvoorbeeld een vochtinbrengende crème of primer aan of mix een bronzing-gel met een beetje foundation voor een natuurlijke, maar sun-kissed look.

2. Gebruik cream of liquid producten in plaats van poeder

Verwissel je poederproducten voor crèmes of liquid producten, zodat de make-up naadloos in je huid smelt. Deze producten zijn namelijk niet alleen moeiteloos aan te brengen, maar zorgen ook nog eens voor een mooie natuurlijke finisch.

3. Waterproof

Een echte must tijdens de zomer is waterproof make-up. Tijdens de zomer ben je waarschijnlijk veel in het water te vinden of ben je aan het zweten door de warme zon. Als dat gebeurt wil je niet dat je hele make-up van je gezicht aflekt. Investeer daarom in goede waterproof mascara en poeder, zodat je zonder angst het zwembad in kunt duiken.

4. Kwasten en sponzen

Hoewel overal op internet te lezen is hoe belangrijk het gebruik van goede kwasten en sponzen is, kan je je make-up ook prima aanbrengen met je vingers. Vooral bij het aanbrengen van highlighter en blush is dit een goede optie. De warmte van je vingers zorgt er namelijk voor dat de producten één worden met je huid, zonder dat je andere make-up verplaatst.

5. Handtasvriendelijke keuzes

Er bestaan ontzettend veel goede make-upproducten, maar deze zijn al helemaal top als ze ook in je tas passen. Na een dag zwemmen of zonnen heeft je huid namelijk soms gewoon net even een opfrisbeurt nodig. Investeer dus ook in producten die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Vooral een goede concealer, lippenstift of lipgloss en een wenkbrauwpotlood zijn een echte must have in de tas van elke vrouw.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.