Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Lichaam 27 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat te doen tegen die strontvervelende muggen in je kamer?!

Ohhh wat zijn wij blij dat het weer zomer is. Zon, lange warme dagen, vakantie in het vooruitzicht, stranddagen, bbq-en en… muggen. Niets vervelender dan vermoeid en voldaan je bedje instappen, de perfecte slaap-houding vinden, bijna in slaap vallen en dan een mug horen zoemen naast je oor. Met deze natuurlijke tips ben jij ze vanaf nu te slim af.

Zoemmmm zoemmmm…

Daag muggen!

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen tactiek om met deze irritante situatie om te gaan. Of je nou team “negeren” of team “ik-ga-niet-slapen-tot-hij-dood-is” bent, een mug in je kamer kost je veel energie die je kunt besparen door de onderstaande tips eens uit te proberen. Wie weet word jij dan morgen wel heerlijk uitgerust, in een heerlijk ruikend huis én zonder muggenbulten wakker.

1. Knoflook

Als grote knoflook-liefhebbers nemen we deze tip maar al te graag en met héél veel liefde aan. Voorlopig doen wij niet meer zuinig met de hoeveelheid knoflook in ons eten. Vind je zoen-partner het stinken? Dikke pech. Muggen namelijk ook. Mocht je toch liever niet 24/7 naar een teentje knoflook willen ruiken, dan kun je ook een aantal teentjes persen, ze in water koken en dit goedje in je huis rond sprayen.

2. Citroen en kruidnagel

Het gouden duo, niet alleen om een heerlijk theetje mee te zetten. Snijd een citroen door midden en prik de kruidnagel in beide zijden. Ziet er niet geheel stylish verantwoord uit, maar vinden wij heerlijk ruiken – en de muggen (muwhaha) niet.

3. Lavendel

Lavendel is niet alleen een ideale geur om in je kamer te verspreiden om als een roosje te kunnen slapen, het is ook nog eens een geur die de muggen weg jaagt. Smeer je in met lavendelolie, stop zakjes met gedroogde lavendel in je kussensloop, spray het rond in je kamer of zet een diffuser op je nachtkastje. Jij blij – muggen niet. ;)

4. Rozemarijn

Je kruidenkastje is nog nooit zo goed van pas gekomen. Als je een aantal takjes rozemarijn aansteekt met een vuurtje en rond ‘saged’, blijken de muggen als water voor de zon verdwenen te zijn.

5. Basilicum

Zet je keuken lekker vol met basilicum-plantjes. Staat gezellig, heerlijk om pesto mee te maken en ook nog eens een plant waar muggen graag bij wegblijven.

Kun je niet slapen door de hitte? Met deze tips lukt het je wél

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.