Josca
Josca Love & Life 27 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

6 ideale vakantiebestemmingen als je niet zo goed tegen de hitte kunt

Het liefst ga je op een wat actievere vakantie (wat ook pas mogelijk is met lagere temperaturen) waar het kwik níet almaar blijft stijgen. Als je niet zo van zweterige zomers houdt, zijn de volgende vakantiebestemmingen misschien wel iets voor jou! Beginnend met de meest frisse!

1. Reykjavik, IJsland.
Als je IJsland nog niet bezocht hebt, moet je dat zeker eens doen. Ook al is hoofdstad Reykjavik niet zo groot, zijn er genoeg musea, heerlijke restaurants en een levendig uitgaansleven dat je bezoeken kunt. Om maar niet te spreken over het uitzicht dat je hebt.

Gemiddelde temperatuur in juli: minimaal 7°C, maximaal 13°C.

2. Bogota, Colombia.
Al lijkt dit een plek die in de zomer de heetste temperaturen kan aannemen, is dit toch niet zo. Bogota heeft een interessante geschiedenis en een moderne wereldsheid om zich heen hangen. De kiezelsteen-straten in oude delen van de stad en prachtige cultuur wanen je waarschijnlijk in een sprookje.

Gemiddelde temperatuur in juli: minimaal 8°C, maximaal 18°C.

3. Edinburgh, Schotland.
Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is gebouwd op een aantal heuvels, wat zorgt voor prachtige uitzichten waarin voornamelijk het kasteel van Edinburgh is opgenomen. Niet alleen worden in deze stad wereldberoemde festivals gehouden, maar kun je er ook genieten van vele galerijen en ‘s werelds grootste kunstfestival: The Fringe. Het stadje wordt ook wel eens beschreven als een minder toeristische versie van Londen.

Gemiddelde temperatuur in juli: minimaal 10°C, maximaal 18°C.

4. Cape Bretoneiland, Nova Scotia.
Als je dit schiereiland bezoekt, lijkt het haast of je een stukje terug de tijd in bent gereisd. Het is echter een prachtig eiland en als je een beetje van avontuur houdt, bezoek je Noord-Amerika’s eerste whiskeyfabriek: Glenora, of de Fortress of Louisbourg.

Gemiddelde temperatuur in juli: minimaal 13°C, maximaal 22°C.

5. Anchorage, Alaska.
Vast niet de eerste plek die je te binnen schiet als je denkt aan vakantie, toch? Anchorage is de stad met de meeste bewoners van Alaska. Alleen de omgeving is al geweldig; er bevinden zich veel besneeuwde bergtoppen en vulkanen. In de periode tussen mei en september schijnt de zon er voor maar liefst 19,5 uur per dag!

Gemiddelde temperatuur in juli: minimaal 11°C, maximaal 19°C.

6. San Francisco, Californië.
De temperatuur in San Francisco is rond juli eigenlijk perfect: niet te koud en niet te warm. Ga uit eten bij één van de vele luxe restaurants van wereldklasse en ga cultuur snuiven in de binnenstad. Hier krijg je je week wel vol.

Gemiddelde temperatuur in juli: minimaal 12°C, maximaal 20°C.

Heb je het altijd koud? Dit is misschien waarom:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.