Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Entertainment 10 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze 8 documentaires uit 2021 moet je allemaal gezien hebben

Of het nu een interessante documentaire over een celebrity of een spannende crime documentaire is, er valt altijd wel wat te leren. Dit is wat documentaires ook zo leuk maakt – ze zijn interessant én leerzaam. Gelukkig zijn er dit jaar genoeg interessante en leerzame documentaires bijgekomen die we allemaal willen zien.

We hebben de beste op een rij gezet.

1. Framing Britney Spears

Het hele internet was in de ban over de documentaire over Britney Spears die in februari uitkwam, Framing Britney Spears. Naast dat Britney’s opkomende carrière in de jaren 90 een grote invloed had op de muziekindustrie, staat ze sinds 2008 helaas ook volledig onder toezicht van haar vader, Jamie Spears. In de heftige documentaire volgen we Britney vanaf het moment dat ze beroemd werd tot de dag van vandaag, waar ze middenin een rechtszaak zit om van het curatorschap af te komen.

Netflix werkt aan een eigen documentaire over Britney Spears

2. Demi Lovato: Dancing with the Devil

Dat documentaires over celebrities razend populair zijn, moge duidelijk zijn. Na haar overdosis in 2018 en de heftige nasleep daarvan, besloot zangeres Demi Lovato haar leven vast te leggen. De heftige en diepgaande interviews met vrienden en familie maakt het een documentaire die ons meer leert over drugs, overdosis en trauma.

3. Pelé

Deze documentaire volgt de Braziliaanse profvoetballer Pelé, die veel World Cups heeft gewonnen met zijn voetbaltalent. Toch werd nooit naar buiten gebracht hoe het achter de schermen ging, en dat terwijl er veel aan de hand was. Ook als je geen voetbalfan bent is dit een ontzettend informatieve en leerzame docu om te kijken.

4. Seaspiracy

Dat het klimaat erg snel aan het veranderen is kan je niet ontgaan zijn. Indien je jezelf hier nog niet veel over geïnformeerd hebt is het kijken van een goede documentaire dé oplossing – zo is Seaspiracy eentje die een truckload aan kennis met zich meebrengt. Een documentairemaker gaat de wereld rond en ziet hoe erg de visindustrie het klimaat aantast en hoeveel corruptie er nou wereldwijd eigenlijk speelt.

5. Why Did You Kill Me?

We kunnen geen genoeg krijgen van crime documentaires, en als er één platform is dat goede crime docu’s maakt dan is het Netflix wel. Ook waren de meeste true crime-fans groot fan van de Why Did You Kill Me?-documentaire. Wanneer een 24-jarig meisje wordt vermoord, doet de familie er alles aan om de dader op te sporen.

6. Nail Bomber: Manhunt

In Nail Bomber: Manhunt volgen we het proces van de bomaanslagen in 1999 in Londen. De bomaanslagen, die werden gedaan met spijkers, waren speciaal gericht op de zwarte community, homoseksuelen en Bengaalse gemeenschap. In de documentaire zien we de zoektocht naar de dader en horen we de verschrikkelijke verhalen van slachtoffers.

7. Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal

Maak je klaar om in een wereld te duiken van mensen met welvaart die door hun machtspositie het systeem onder controle hebben. Netflix vertelt in Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal het verhaal over één van de raarste schandalen in de 21ste eeuw, volgens de FBI.

8. Tina

Je hebt vast wel eens gehoord van Tina Turner, één van de meest bekende zangeressen uit Amerika. Ze leek een prachtig leven te hebben in de spotlights, maar niets was minder waar. In de documentaire Tina komen we een stuk meer te weten over de zangeres.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.