Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 22 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Why Did You Kill Me? Netflix onthult nieuwe true-crime documentaire die je meteen wil zien

Netflix voorziet ons het afgelopen jaar van de beste true-crime documentaires. Van Hotel Death tot the Night Stalker, we hebben ze allemaal gezien. Gelukkig is daar nu de nieuwe documentaire Why Did You Kill Me? Een true-crime documentaire over de moord op Crystal Theobald.

Nog meer goed nieuws: je kunt hem direct bekijken op Netflix.

Netflix: Why Did You Kill Me?

De nieuwe Netflix-documentaire Why Did You Kill Me? staat sinds vorige week op Netflix en is een absolute must-see voor liefhebbers van true-crime. De documentaire gaat over de moord op Crystal Theobald in 2006. Chrystal werd op 24-jarige leeftijd vermoord in Riverside, Californië tijdens een schietpartij.

The Sons of Sam: Netflix onthult nieuwe true crime-serie over seriemoordenaar

Ze was moeder van twee dochters, die ze kreeg in haar vorige huwelijk. Haar nieuwe vriend Juan werd ook neergeschoten tijdens de schietpartij. Hij overleefde het, Chrystal overleed na twee dagen in het ziekenhuis aan de schotwond in haar hoofd. In de documentaire zien we het onderzoek naar de daders, waarin er ook gekeken wordt naar de rol van Chrystals moeder, Belinda. Zij maakte onder andere nep MySpace-accounts aan om de dader(s) op te sporen, in de val te lokken en neer te schieten.

True-crime documentaire

In de documentaire spreken ze Crystals nicht over de catfish-acties die ze samen met Crystals moeder opzette. Zo vertelt ze dat ze vrouwelijke figuren creëerde waarop de dader(s) verliefd zou kunnen worden. “I was obsessed with it. I knew how to make it look like this girl on MySpace is real. It looked like I belonged. My typing was acting,” vertelt Jaimie.

Why did you kill me? netflix
Netflix

De true-crime documentaire Why Did You Kill Me? laat ook zien hoe het uit de hand liep. Jaimie en de moeder van Crystal namen ook contact op met gangleden die niks met de moord te maken hadden. De documentaire staat op Netflix en duurt 83 minuten. Perfect om vanavond op de bank te gaan kijken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.