Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix werkt aan een eigen documentaire over Britney Spears

De afgelopen weken konden we het maar over één documentaire hebben: Framing Britney Spears van The New York Times. De documentaire geeft een inkijkje in de #FreeBritney-beweging, het leven van Britney en de invloed van de media. Het riep veel reacties op, zelfs zoveel dat Netflix nu zelf een documentaire over Britney Spears gaat maken.

We vertellen je alles wat we weten over de Netflix-documentaire.

Netflix maakt documentaire over Britney Spears

Volgens Bloomberg zit de Netflix-documentaire over Britney al enige tijd in de pijpleiding. Dat betekent dat Netflix er al mee bezig was voordat Framing Britney Spears uitkwam. Helaas is er nog geen titel bekend. De documentaire van Netflix volgt hetzelfde verhaal als The New York Times-documentaire. Zo gaat het over de invloed van de pers op een tienerster, haar vader als curator over haar leven en natuurlijk #FreeBritney.

Justin Timberlake ligt onder vuur na documentaire over Britney Spears

We weten nog niet veel over de documentaire, maar Bloomberg meldt dat filmmaker Erin Lee Carr de regie op zich neemt. Zij werkte eerder aan true crime-documentaires als I Love You, Now Die: The Commonwealth Vs Michelle Carter en At the Heart of Gold: Inside the USA Gymnastics Scandal voor HBO. Ook werkte ze aan de documentaire Dirty Money voor Netflix.

Wanneer komt de documentaire uit?

Omdat er nog weinig details bekend zijn over de documentaire, zoals de titel, is er nog geen zicht op een releasedatum. Wel wordt verwacht dat Netflix haar release nu enige tijd zal uitstellen, omdat iedereen het nu nog over Framing Britney Spears heeft. Mocht je die documentaire nog niet gezien hebben, dan wordt hij vanavond nog een keer herhaald op de Nederlandse televisie op Net5.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.