Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 16 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Deze 8 fan-theorieën over je favoriete kerstfilms wil je vandaag nog kennen

Het is alweer bijna kerst en dat betekent dat we weer volop mogen genieten van alles wat bij kerst komt kijken. Dan hebben we het over een heerlijk kerstdiner, het kerstalbum van Justin Bieber (duh) en natuurlijk alle iconische kerstfilms. Nu hebben fans vaak de meest bijzondere theorieën over films en series en wij zetten de 8 meest wilde fan-theorieën over kerstfilms voor je op een rij.

Hoe komen ze erop.

Kerstfilms

Eén ding is zeker: we hoeven ons nooit zorgen te maken dat er niet genoeg kerstfilms zijn. Elk jaar komen er ontzettend veel kerstfilms bij en onze favorieten staan op Netflix. Fans gingen namelijk compleet los toen de kerstfilm Love Hard online kwam en dit jaar zagen we ook het derde deel van The Princess Switch verschijnen.

Maar van Love Actually tot The Holiday en Elf, er zijn een aantal – vrij – wilde fan-theorieën over onze favoriete kerstfilms. Of ze nou wel of niet kloppen: veel zijn er in ieder geval ontzettend geloofwaardig.

1. Graham wil Amanda vermoorden in The Holiday

Ondanks dat Graham de perfecte man lijkt te zijn in The Holidays, gaat er een fan-theorie rond die ons anders doet geloven. Deze fan-theorie beweert namelijk dat Graham (Jude Law) en zijn zus Iris (Kate Winslet) eigenlijk van plan zijn om Amanda’s (Cameron Diaz) huis en rijkdom te stelen, voordat ze haar vermoordden – net zoals hij naar verluidt deed met zijn eerste vrouw. What?

2. Daniel is verliefd op Karen in Love Actually

Een Twitter-gebruiker wijst ons erop dat Daniel (Liam Neeson), die rouwt om de dood van zijn vrouw, gevoelens heeft voor Karen (Emma Thompson), wiens huwelijk stukloopt. Ze bellen elkaar niet alleen in tijden van nood en troosten elkaar voortdurend, maar wanneer Daniel Claudia Schiffer aan het einde van de film tegenkomt, noemt hij haar Karen. Geen Claudia, maar Karin – wat betekend dat Karen in zijn gedachten zit.

kerstfilm fan-theorie
UNIVERSAL PICTURES/YOUTUBE

3. Howard Langston heeft een inzinking gehad in Jingle All The Way

Howard Langston (Arnold Schwarzenegger) is in de film Jingle All The Way opzoek naar hét speelgoed van het jaar (Turbo-Man). Nu heeft een Reddit-gebruiker een wilde theorie met ons gedeeld. De gebruiker gelooft namelijk dat de stress Howard teveel is geworden en tot een inzinking heeft geleid. Dat zou kunnen verklaren waarom hij Myron Larabee (gespeeld door Sinbad) alleen ziet op zijn meest onder druk staande momenten. Myron is namelijk maar een verzinsel van zijn gestreste verbeeldingskracht.

YouTube

4. Father Christmas in The Santa Claus ging naar Hogwarts

Deze fan-theorie is de Harry Potter x kerst-crossover waarvan we niet wisten dat we hem nodig hadden. Een fan merkte namelijk overeenkomsten op tussen het gedrag van de Kerstman en dingen die je op de tovenaarsschool zou kunnen leren. Zo gebruikt de kerstman vloerpoeder, heeft hij speciale kleding waarmee hij door de schoorsteen past en gebruikt hij het Obliviate-bedel om ervoor te zorgen dat niemand hem in huis ziet.

5. Mia en Rufus uit Love Actually zijn de duivel en een engel

Mia (Heike Makatsch) is het Love Actually-personage dat we graag haten, maar een fant-heorie suggereert dat ze een visuele representatie van het kwaad is, terwijl Rufus (Rowan Atkinson) een engel is. Fans denken dat dit zo is doordat Mia Harry altijd probeert te verleiden om slechte dingen te doen, terwijl Rufus hem de tijd probeert te geven om opnieuw te beoordelen wat hij doet.

UNIVERSAL

6. Kevin uit Home Alone is Jigsaw uit Saw

Deze filmcrossover hadden jij en ook wij niet zien aankomen. De fan-theorie suggereert een verband tussen de horrorfilm en de kerstfilm, door de overeenkomsten tussen Kevin McAllister en Jigsaw. Ten eerste haalt Kevin een aantal indrukwekkende en uitgebreide grappen met de inbrekers uit – die griezelig veel lijken op de martelingen van Jigsaw.

De 8-jarige is ook ontzettend geïnteresseerd in zijn buurman Old Man Marley, die naar verluidt een seriemoordenaar is. Ook hebben Jigsaw en Kevin overeenkomsten op het gebied van uiterlijk, want ze hebben beiden wit/blond haar, een bleke huid en een soortelijke kaaklijn. Best verdacht als je het aan ons vraagt.

Kerstfilm fan-theorie

7. Buddy The Elf is een engerd

Elf-fans vinden dit vast niet leuk om te horen, maar een Reddit fan-theorie gaat elk jaar viraal en beweert dat Buddy niet zo onschuldig en naïef is als hij zich voordoet. Hij verontschuldigt zich namelijk voor het kijken naar Jovie onder de douche door te zeggen dat hij “niet wist dat [zij] naakt onder de douche stond”. Dit terwijl hij eerder in de film zelf naakt onder de douche staat op de Noordpool.

Volgens de theorie verwondt hij ook “meerdere kinderen op brute wijze in een sneeuwballengevecht” als hij van school naar huis gaat, “gebruikt hij zijn obsessie met siroop om op het werk vreselijk boos te worden”, en “gebruikt hij zijn zogenaamde onschuld om een man verbaal te mishandelen” in de scènes met “elf” Miles Finch (gespeeld door Peter Dinklage).

kerstfilm fan-theorie

8. Kevins oom zit achter de criminele activiteiten in Home Alone

Volgens een Crave-theorie zit oom Frank achter de criminele activiteiten in Home Alone en wil hij van Kevins leven een hel maken. Dit doet hij omdat hij duidelijk een hekel heeft aan de familie van zijn broer Peter. Hij heeft ook duidelijk een hekel aan Kevin, aangezien hij hem een kleine eikel noemt.

Welke fan-theorie is jouw favoriet?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.