Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 28 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

90’s skinny brows zijn terug en Bella Hadid laat zien waarom

Beauty- en modetrends uit het verleden weten steeds hun weg terug te vinden naar het straatbeeld van nu. Zo zijn we weer helemaal gek van een flared jeans en nemen steeds meer vrouwen curtain bangs. Onze wenkbrauwen moeten ook aan de nodige trends geloven en het zijn dit keer niet volle, maar juist dunne, geëpileerde wenkbrauwen die een comeback maken.

De 90’s skinny brows zijn terug en wij vertellen je alles wat je moet weten.

Skinny brows

We werden altijd gewaarschuwd om niet teveel aan onze wenkbrauwen te plukken. Het kan namelijk erg lang duren voordat je wenkbrauwen weer terug gegroeid zijn, maar voor deze trend moet je er toch echt aan geloven. Skinny brows, die vooral in de jaren 90 hot and happening waren onder celebrities als Kate Moss, Angelina Jolie en Gwen Stefani, zijn namelijk weer helemaal terug.

Waar we de afgelopen tijd vooral soap brows en fluffy brows tegenkwamen op onze Instagram-feed, moeten deze trends nu plaatsmaken voor de skinny brows. Niemand minder dan Bella Hadid laat op haar Instagram-account zien dat skinny brows weer helemaal hot zijn en als Bella het zegt, dan is het zo.

De wenkbrauwen van Bella Hadid

De afgelopen tien jaar zijn vollere wenkbrauwen de go-to geweest. Nu is Bella Hadid een van de weinigen die nooit echt meegegaan is met die trend, maar de laatste tijd lijken haar wenkbrauwen extra slank te zijn. Ze is niet bang om haar skinny brows te laten zien. Naast haar Instagram nam ze de trend namelijk ook mee naar de rode loper van het Filmfestival van Cannes.

Skinny brows hebben vroeger voor genoeg trauma’s gezorgd, maar Bella Hadid laat zien dat ze ook fantastisch kunnen staan. Haar gewaagde slanke wenkbrauwen complimenteren prachtig de botstructuur in haar gezicht en laten vooral haar ogen heel duidelijk spreken. Volgens ons een zeer geslaagde look.

Niet iedereen is overtuigd dat de skinny brow-trend een comeback moet maken. Vooral Gen X en de boomers lijken nog steeds getekend te zijn door de ervaring. Een visagiste, @askellenbeauty, plaatste een video op TikTok met het bericht om juist niet je wenkbrauwen te gaan epileren. “no no! Put the tweezers down. Ten years of brow rehab here,” zegt ze terwijl ze naar haar wenkbrauwen wijst.

@askellenbeauty

#stitch with @21anjj she must be stopped #brows #skinnybrows #bigbrows #funny #makeup #microblading

♬ original sound – AskEllenBeauty

Op haar TikTok-account liet Ellen ook vergelijking zien van celebrities als Priyanka Chopra, Margot Robbie, de hertogin van Cambridge en Audrey Hepburn met volle versus dunne wenkbrauwen en schreef: “I will never agree to this.”

@askellenbeauty

I will never agree to this. #brows #skinnybrows #90s #90sbrows #makeup #makeupartist #funny #makeitstop

♬ original sound – Charles Osborne

TikTok-hacks

Anderen op TikTok waren juist wel 100% team skinny brows, zoals @happistar1, die schreef: “I’m living for skinny brows,” terwijl ze in een video haar slanke wenkbrauwen laat zien. “I’m going to start a petition to bring back skinny eyebrows. I think they’re the reason why the girlies were so fine in the 2000s,” vertelt ze.

@happistarr1

I’m living for skinny brows 😍😭 #makeup #y2k #eyebrows #fypシ #virall

♬ Dinero – Trinidad Cardona

Veel TikTokkers gebruiken het Time Warp Scan-filter om te kijken of skinny brows iets voor hun is. Een andere manier om de skinny brows te rocken zonder te scheren of te epileren is door je wenkbrauwen te bedekken met concealer. Nadat je dat hebt gedaan teken je er dunne wenkbrauwen overheen. Zo kan je eerst kijken of deze trend wat voor jou is, voordat je iets doet wat je niet meer kunt terugdraaien.

@hayleybuix

Thin brows yay or nay?:)) #eyebrowtutorial #eyebrowsonfleek #fyp

♬ why is this audio blowing up – dom 🤞🏼

@makeup

Do you prefer thinner or thicker brows?! Comment below! @kirsty.belle #foryou #fyp #brows #whichone #browtutorial #thinbrows #thickbrows

♬ original sound – makeup

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.