Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Festivals 24 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

ADE 2022 Recap – Het Amsterdamse nachtleven bruiste als nooit tevoren en dit waren onze highlights

Het is je vast niet ontgaan dat afgelopen week Amsterdam Dance Event plaatsvond. Misschien stond je zelf in de dansende menigte en lig je nu uit te brakken. Was je niet van de partij? Dan zag je waarschijnlijk veel wazige video’s in op Insta voorbijkomen. Ik (NSMBL’s Karlijn) was vijf dagen ADE aan het vieren en dit zijn de hoogtepunten.

Het nachtleven van Amsterdam bruiste en dat doet ons goed.

Amsterdam Dance Event 2022: dit waren onze highlights

En na vijf dagen lang feesten zijn dat er nogal wat.

Woensdag 19 oktober – KNTXT x Filling Pieces & The Cut Club

Woensdag startte ADE met een bang, toch koos ik ervoor om rustig aan van start te gaan. Ik ken mezelf, en als ik niet oplet verschiet ik al mijn kruid op de eerste avond. Dat zou zonde zijn, met zoveel mooie feestjes op de planning. Ik startte de middag in de pop-up store van KNTXT in de Filling Pieces flagshipstore in hartje Amsterdam.

In het zonnetje fietste ik door naar The Cut Club van Desperados: de perfecte plek om even helemaal in de ADE stemming te komen. FYI: bij The Cut Club kon je je haar en make-up laten doen. Ik ging voor een blauwe eyeliner.

@karlijnvanspanker

Amsterdam Dance Event | starting off easy 🪩💘 #amsterdamdanceevent #ade #fyp #kntxt #desperados #charlottedewitte

♬ Miss You – Oliver Tree & Robin Schulz

Donderdag 20 oktober – Audio Obscura x Gou Talk

Donderdag is de dag dat ik Peggy Gou ein-de-lijk live ga zien. Stiekem ben ik al best lang fan van de Koreaanse dj, dus je begrijpt: ik ben enthousiast. Audio Obscura staat bekent om hun bizarre locatiekeuze – en dat is dit jaar niet anders. Het kolossale G-Star pand langs de snelweg vormt het decor van de avond. Bij aankomst valt me nog eens op hoe imposant dit gebouw is.

Zowel in de Hangar als in de parkeergarage gaat het dak eraf. Het is druk, maar mensen hebben er zin in. Mijn highlight? Toen Peggy een remix draaide van Murder On The Dancefloor – mijn favoriete nummer OOIT. Later meer op NSMBL over deze avond!

@karlijnvanspanker

Not the best cameraman, but a great partydancer ✌🏼🕺🏻 #amsterdam #peggygou #amsterdamdanceevent #ade #audioobscura #goutalk

♬ origineel geluid – Karlijn van Spankeren

Vrijdag 21 oktober – Awakenings x Richie Hawtin

Vanavond staat Awakenings op het programma, want een avond Gashouder is voor mij vaste prik tijdens ADE. Bij binnenkomst valt me meteen op dat er vrij stevig gedraaid wordt – meer dan ik verwacht had, in ieder geval. Toen kwam ik erachter dat Kobosil achter de draaitafels stond en vielen alle puzzelstukjes op z’n plek. Ook FJAAK en Adiel draaiden die avond, naast de host Richie Hawtin natuurlijk.

Zaterdag 22 oktober – Awakenings x Joseph Capriati

Eigenlijk stond DGTL vanavond (met Dax J en KI/KI) op de planning, maar in de middag veranderden de plannen. Gisteravond had ik het niet laat gemaakt, dus nog een avond Gashouder was helemaal prima. Het was de avond van Joseph Capriati, met ook Speedy J, Chris Liebing en Dave Clarke op de line-up. De muziek en sfeer was anders dan de avond ervoor: grappig om te zien hoeveel een line-up met het publiek kan doen. De muziek was melodischer, maar zeker geen slappe hap. Deze avond heb ik flink wat uren weggedanst.

Zondag 23 oktober – Awakenings x Amelie Lens

Ik moet eerlijk toegeven: op zondag begon mijn rug het te begeven van al het dansen. Na een rustige dag, met een wandeling door het park (want *balans*) besluit ik toch nog een laatste dans te doen in de Gashouder, want Amelie Lens draait (één van mijn favoriete dj’s). En die draaide het dak eraf, met een combinatie van bekende nummers en nieuwe platen. Haar man Farrago, waarmee Amelie deze zomer mee getrouwd is, nam het van haar over tijdens de EXHALE-avond. Van de drie dagen Gashouder, was de sfeer op zondag het meest explosief – ending ADE with a bang.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.