Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Lichaam 20 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Aha! Dit is waarom je ogen vaker gevoelig zijn in de herfst- en wintermaanden 

Tranen jouw ogen ook zo snel nu het buiten wat kouder begint te worden? Of voelen je ogen juist superdroog aan door de verwarming die hoger staat? Wij zetten een paar tips op een rij, waardoor jij je ogen tot de lente zo moist en happy mogelijk kan houden.

Say bye to those dry eyes.

6x manieren om je ogen te verzorgen tijdens de winter

Ogen tranen in de koudere maanden veel sneller, omdat ze veel sneller droger worden. Dit komt vooral omdat de lucht in de koudere maanden minder vochtig is, waardoor je ogen van nature droger worden. Wil je dit nou zo veel mogelijk voorkomen?

1. Zorg voor je ogen

Tijdens de koudere maanden veranderen we meestal van een wat dunnere moisturizer naar een dikkere en hetzelfde wil je ook doen voor je ogen. Als je voelt dat je ogen droger worden, is het een goed idee om oogdruppels of spray te gebruiken.

Ook kan je ervoor kiezen om een humidifier aan te schaffen en deze te gebruiken voor minder droge ogen. Hiernaast kan een warm oogcompres, het vermijden van make-upproducten waarin alcohol, parfum of poeder helpen tegen droge en ge√Įrriteerde ogen. Kies in plaats daarvan voor cr√®me of gel producten die milder zijn voor je ogen.

2. Draag een zonnebril

Zelfs al zijn de dagen minder lang licht en kouder, is het toch handig om je zonnebril bij je te hebben. Het dragen van een zonnebril kan namelijk je ogen beschermen tegen de schitteringen van de zon, waardoor je minder snel gaat tranen.

3. Vermijd zo veel mogelijk een droge warme lucht

Hou er rekening mee dat je centrale verwarming het vochtgehalte van de lucht in een ruimte vermindert. Ga dus niet dicht bij radiatoren zitten en vermijd in de auto directe stromen van warme lucht op je gezicht.

4. Zorg dat je genoeg omega-3 binnen krijgt

Naast het drinken van genoeg water op een dag kan het eten van vettige vis helpen tegen droge ogen. In vettige vis zit namelijk omega-3, wat volgens een National Library of Medicine onderzoek uit 2006 ervoor kan zorgen dat je minder risico loopt op Droge ogen syndroom.

5. Maak slaap een prioriteit

Het krijgen van genoeg slaap heeft vele voordelen, maar blijkt ook erg belangrijk te zijn tijdens de wintermaanden voor een goede ooggezondheid. Het is namelijk in de uren dat we slapen dat ons lichaam zichzelf herstelt. En dat geldt dus ook voor onze ogen, omdat de tijd dat ze gesloten zijn een periode is waarin ze niet worden gedwongen om te focussen.

We raden dus ook aan dat je zeven tot acht uur slaap per nacht probeert te krijgen. In deze tijd worden je tranen aangevuld en kunnen je ogen volledig ontspannen.

6. Laat je ogen eens checken

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar de beste manier om een passend advies te krijgen voor je oogproblemen, is door ze regelmatig te laten checken. Het beste is om elk jaar tenminste een keer, ook al heb je geen bril, je ogen te laten checken.

Dus heb je na het proberen van deze eenvoudige tips nog steeds last van droge ogen, blijf er dan niet mee rond lopen en ga vooral eens naar een opticien of je huisarts.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! ūüíė

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.