Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Beauty 28 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Al gehoord van skin cycling? Dit is de methode voor een gezonde en stralende huid

We zijn allemaal op zoek naar dé perfecte skincare routine. Maar met zoveel verschillende producten op de markt is het erg moeilijk om te weten wat voor jouw huid werkt. En zelfs als je thuis een doos vol verschillende producten hebt, is het moeilijk om uit te vogelen wanneer je welk product moet gebruiken. Skin cycling maakt het hele proces, van het kopen tot het aanbrengen, een stuk makkelijker.

Skin cycling to the rescue.

Wat is Skin cycling nou precies?

Skin cycling is de nieuwste skincare trend die rond gaat op TikTok, maar deze trend is al voor velen een staple geworden. Skin cycling is bedacht door dermatoloog Dr. Whitney Bowe. Bij deze methode wissel je elke dag van de week tussen verschillende skincare producten, zodat je je huid niet te veel exfolieert.

Exfolianten en retinol kunnen grote voordelen hebben. Zoals het voorkomen van fijne lijntjes en rimpels tot het ontstoppen van poriën. Maar als het om skincare gaat, zijn deze producten niet altijd de beste optie. Het gebruik van te veel agressieve producten zoals chemische exfolianten en retinol kan de huid na een langer tijd verzwakken, waardoor de huid sneller geïrriteerd raakt. Mensen met een gevoelige huid moeten dus extra voorzichtig zijn met het gebruik van dit soort producten

De Skin Cycling routine bestaat uit vier avonden: een exfoliatie-avond, een retinol-avond en twee herstel-avonden. De routine is ontworpen om het maximale uit exfoliatie en retinol te halen, terwijl je je huid ook de tijd geeft om te herstellen. Lijkt Skin Cycling iets voor jou? Wij zetten elke stap in de routine van Dr. Bowe voor jou op een rij.

Beyoncé viert haar 41ste verjaardag en is still looking flawless: dit zijn haar skincare secrets

De skin cycling routine

Avond 1: Exfoliëren

De eerste nacht van de skin cycling routine is gericht op exfoliatie. Dr. Bowe raadt aan om na het reinigen van je huid, een chemische exfoliant te gebruiken. En wees niet bang voor het woord ‘chemisch’, chemische exfolianten zijn namelijk een veilige, effectieve aanvulling op je skincare routine. Chemische exfolianten bestaan vaak uit zuren die porie verstoppingen en dode huidcellen verwijderen, waardoor je een egalere huid en een verbeterde huid textuur krijgt. De meest voorkomende chemische exfolianten zijn: AHA’s en BHA’s.

Avond 2: Retinol

De tweede avond van de skin cycling-routine is gericht op het gebruik van een retinoïde. Retinoïden zijn stoffen die uit vitamine A komen. Onderzoek toont aan dat retinoïden effectief goed zijn voor: Het verhogen van de celvernieuwing in de huid, het verhogen van collageenproductie, het vervagen van ouderdomsvlekken en het behandelen van acne. Retinol mag niet tegelijkertijd gebruikt worden met een chemisch exfoliant.

Avond 3 en 4: Herstel

Na het scrubben op de eerste avond en het gebruik van retinol op de tweede avond, geef je je huid op de derde en vierde nacht tijd om te herstellen. Tijdens deze avonden je je dus focussen op het hydrateren en voeden van de huid, met producten als:

Hyaluronzuur

Een glibberige, hydraterende substantie die van nature in het lichaam voorkomt. Wanneer het plaatselijk wordt aangebracht, kan het de huid helpen vocht vast te houden en meer veerkracht geven.

Peptiden

Deze producten bevatten aminozuren, helpt de huid met herstellen, en geeft je een grotere collageenproductie en een verbeterde huidtextuur.

Glycerine

Een andere natuurlijk product wat vocht in brengend werkt.

Na het reinigen van de huid op de herstelavond, kun je een hydraterende serum naar keuze gebruiken en een vochtinbrengende crème aanbrengen. Als je van sluggen houdt, of occlusieve producten zoals vaseline of aquaphor gebruikt, is dit de nacht om het te doen. Let wel op: occlusieve producten mogen niet worden gebruikt in combinatie met retinoïden.

Zodra je de twee avonden van herstel hebt gedaan, begin je weer vanaf het begin met exfoliëren en blijf je de hele week roteren. Volgens Dr. Bowe kunnen mensen met een erge vette huid ook een driedaagse routine volgen, dus maar één herstel avond voordat je weer gaat exfoliëren.

Dit wil je weten: 6 onmisbare ingrediënten in jouw skincare routine

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.