Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Films & Series 16 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

TikTok is in de ban van ‘All Quiet On The Western Front’: deze oorlogsfilm laat je in tranen achter

Misschien heb je hem wel op TikTok voorbij zien komen: Im Westen Nichts Neues of zoals wij hem kennen: All Quiet On The Western Front. De nieuwe oorlogsfilm uit 2022 gaat viraal op het platform en de edits blijven maar komen. Na de Oscars is de film populairder dan ooit en reageren mensen massaal op deze tranentrekker.

All Quiet On The Western Front

In september van vorig jaar kwam de oorlogsfilm Im Westen Nichts Neues uit en de wereld was in shock. De film zorgde voor veel aandacht en ook nogal wat tranen. Tijdens de Oscars viel de film dan ook veel in de prijzen: maar liefst zeven Academy Awards gingen mee naar huis, waaronder de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film en voor het beste camerawerk.

Een film over de Eerste Wereldoorlog

Im Westen Nichts Neues volgt de zeventienjarige Paul Bäumer tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vol goede moed vertrekt hij in 1917 met zijn vrienden naar het westfront, om vervolgens met de harde realiteit van de loopgravenoorlog te maken te krijgen. We zien hoe Paul van een vrolijke kwieke jongen in een oorlogssoldaat verandert. Toch vindt hij in het midden van de oorlog ook geluksmomenten en dingen die het leven waard zijn. Een lach en een traan, dat brengt de film zeker naar boven.

TikTok gaat los

Op TikTok nemen de edits van de film de For You Page over. Sinds de film op Netflix is uitgekomen zijn de kritieken alleen nog maar positief geweest. No wonder dat de film dan ook ontzettend veel prijzen binnensleept. Ondertussen liggen wij met z’n allen op de bank te huilen bij het zien van de film, want verdrietig is het verhaal zeker.

@samueljamesaqotwf

“How was I supposed to see the way” 😓😔 #ww1 #war #netflix #allquietonthewesternfront #fyp #worldwar #sad #soldier #fypシ #foryou #trending #army #viral #foryoupage #german

♬ original sound – Editor

@samueljamesaqotwf

They all thought it was an adventure. #war #ww1 #allquietonthewesternfront #netflix #german #movie #soldier #army #ww2 #history #soldiers #edit #fyp #soldiers #edit #sad #fyp #xyzbca #foryou #fypシ #trending

♬ original sound – Editor

Iedereen die reageert onder de TikToks zegt hetzelfde: deze film is zielig met een hoofdletter Z. Zo reageert iemand: “All quiet on the western front was the most emotional film ever. Broke my heart”. Iemand anders reageerde daaronder: “One of the best films I’ve ever witnessed. Broke me into pieces”. Wil je een avond een luchtige feelgood kijken, dan is dit de laatste film om aan te zetten. Wel is het een echte aanrader als je van oorlogsfilms houdt en het niet erg vindt om hier en daar een traan te laten.

Disney+ komt met een serie over Karl Lagerfeld en dit is wat wij tot nu toe weten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.