Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 1 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

OMG! Deze alledaagse dingen veroorzaken rimpels in de huid en dit is waarom

Rimpels. Voor veel vrouwen klinken die vervelende plooitjes in de huid nog als een ver-van-mijn-bed-show, maar vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Er zijn een aantal factoren waarvan de meeste van ons wel weten dat ze het ontstaan van rimpels versnellen. Denk bijvoorbeeld aan onbeschermde blootstelling aan de zon en vast roken. Toch zijn er ook een aantal alledaagse dingen die we allemaal doen (ja, ook jij) die sneller voor rimpels zorgen. Wij vertellen je wat deze dingen zijn en leggen je uit waarom dit zo is.

Wacht, wat?!

Rimpels

Rimpels krijgen we allemaal. Wel verschilt het per persoon wanneer en in hoeverre je ermee te maken krijgt. Hierin spelen erfelijkheid en de genen een rol, maar er zijn ook een aantal onverwachte oorzaken van rimpels die ervoor zorgen dat de ene persoon sneller rimpels krijgt dan de andere persoon. Grote kans dat jij nog helemaal niet op de hoogte bent van deze oorzaken.

We vertellen het je graag, zodat je deze kennis kunt gebruiken om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan.

1. Zitten

Boosdoener nummero #1: zitten. Uhm, wat? Ja, je leest het goed. Hele dagen zitten beïnvloedt het ontstaan van rimpels meer dan je denkt. Wanneer je voor een langere tijd zit, is de kans groot dat je aan het werken bent of gewoon diep in gedachten zit. Dat vereist nadenken en een diepe concentratie, wat leidt tot – jawel – fronsen. En laat fronsen nou net een van de grootste oorzaken van rimpels rondom de oogzone zijn…

2. Op je telefoon kijken

Hoevaak kijken wij per dag wel niet op onze smartphones? Ja, uhh, vaak. Maar wist jij dat deze alledaagse activiteit ook rimpels kan veroorzaken? We leggen je uit hoe dat zit. Als jij op je telefoon kijkt, kijk je negen van de tien keer naar beneden. Het veel en vaak naar beneden kijkt is hetgeen dat voor versnelde rimpelvorming in de hals zorgt. Dit komt doordat een gebogen hoofdhouding er vaak voor zorgt dat de dunne huid van je hals kromt, waardoor horizontale rimpels dieper worden. Een oplossing hiervoor zou kunnen zijn dat we onze telefoon zo hoog mogelijk vast houden, maar of dat nou zo lekker comfortabel is…

3. Lopen door een drukke stad

De stad vermijden heeft natuurlijk niet zo veel zin voor de meeste mensen, maar het is toch interessant om te weten dat regelmatig door de drukke stad lopen invloed heeft op huidveroudering. Een drukke stad vol auto’s en andere motorvoertuigen (lees uitlaatgassen) gaat hand in hand met luchtvervuiling. De chemicaliën zoals in de lucht irriteren de huid waardoor deze zwakker wordt. Het gevolg hiervan is dat de huid sneller veroudert. Maar er is ook goed nieuws: een goede skincare routine die de huid grondig voedt kan een hoop schade voorkomen.

Veroorzaakt het slapen op je buik of je zij écht meer rimpels in de huid?

4. Suiker eten

Een koekje hier en een snoepje daar. Wij zijn van mening dat je lekker moet genieten van het leven en daar hoort iedere dag tenminste iéts snoepen zeker bij volgens ons. Maar wist jij dat suiker ook een oorzaak is van rimpelvorming? Het eten van suikerrijke voeding zorgt voor een vermindering van de collageen-productie. Collageen is een belangrijk eiwit dat verantwoordelijk is voor hoe jong jij er blijft uitzien. Hoe minder collageen, hoe meer rimpels er op je gelaat zichtbaar zijn. Daarnaast versnelt het eten van suiker het verouderingsproces doordat het de huid verzuurt en de hormoonbalans verstoort.

Oh.. Leuk om te weten, maar het is niet alsof dit feitje ons uit de buurt van onze geliefde snoeppot houdt.

5. Zwemmen

Oké, je zwemt misschien niet iedere dag, maar deze boosdoener van rimpels wilden we je toch niet onthouden. Zwemmen in chloorwater zorgt namelijk ook voor huidveroudering. Chloor droogt de natuurlijke oliën in jouw geliefde huidje uit. Een droge huid trekt samen, wat zorgt voor -jawel- rimpelvorming. Wij zwemmen aankomende zomer misschien nog maar een extra rondje in de zee in plaats van een duik in het zwembad te nemen…

Toch liever het zwembad in? Als je jouw huid goed hydrateert met een vochtinbrengende crème is er niet zo veel aan de hand. Zwemmen in chloorwater is tenslotte geen alledaagse activiteit voor de meeste vrouwen onder ons.

Instagram vs Reality: dit is hoe de huid van je favoriete celeb er écht uit ziet

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.