Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 7 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Dit is alles dat je hebt gemist tijdens Copenhagen Fashion Week SS24 dag 1

Geen modeweek zo interessant als die in Kopenhagen. Bij de eerste vier shows van CPHFW SS24 die vandaag plaatsvonden was meteen al heel wat te zien. Dit viel ons op.

Dag 1 van Copenhagen Fashion Week zette meteen een krachtige toon met de shows van A. Roege Hove, Latimmier, 7 Days Active en Saks Potts.

Dit was dag 1 van Copenhagen Fashion Week SS24

Vandaag werd in de Deense hoofdstad Copenhagen Fashion Week SS24 afgetrapt. De modeweek, die van vandaag tot en met vrijdag duurt, dient twee keer in het jaar als het startsein van de modemaanden, die verder gaan in onder andere New York, Londen, Milaan en Parijs. In Kopenhagen staat de week bekend om de kleurrijke, speelse looks waarin flink geëxperimenteerd mag worden, zowel op als rondom de catwalk. En tijdens dag één werd dit opnieuw maar weer eens bewezen.

A. Roege Hove

A. Roege Hove is een grensverleggend conceptueel breimerk dat de essentie traditioneel vakmanschap verweeft met een eigentijdse en artistieke visie. De naadloze samensmelting van moeiteloze en opvallende elementen maakt van A. Roege Hove een ontwerper die je zeker in de gaten wilt houden.

Haar nieuwste collectie, waarmee Copenhagen Fashion Week SS24 in de stromende regen geopend werd, omvat 24 looks die de visie van het merk op een prachtige manier tot uiting brengt. De collectie bewijs met overtuiging dat breisels een bron van elegantie kunnen zijn. Daarnaast speelt het merk in op de sheer trend die in voorgaande modeseizoenen al opdook bij andere labels. Bij A. Roege Hove wordt deze trend een krachtig bewijs dat het tonen van wat huid, zoals tepels, navels en zwarte slips, alles behalve vulgair hoeft te zijn, maar juist heel elegant en verfijnd is.

Latimmier

Ervin Latimer van Latimmier heeft na vandaag drie opmerkelijke shows op zijn naam staan. Zijn ontwerpen kunnen het best worden omschreven als een speelse twist op klassieke herenkleding. Hij transformeert gestreepte Oxford-shirts op experimentele en toch verfijnde wijze tot ware blikvangers. De filosofie van Latimmier draait om het presenteren van een compacte collectie van 11 looks, waarbij de focus ligt op kwaliteit en vakmanschap boven overdaad.

De nieuwste collectie, genaamd ‘Positions of Power’, toonde verschillende interpretaties van machtige kledingstukken. Latimmier presenteerde, onder het genot van harde rockmuziek, een boeiende mix van maatkleding en utilitywear met een gedurfde ondertoon. Als afsluiting verraste hij met een gewaagde lingerielook van top tot teen. De ‘Power’ zoals in de naam van zijn collectie, wordt hiermee op diverse manieren geïnterpreteerd: van op maat gemaakte beenwarmers tot bretels die gedurfd achterstevoren worden gedragen, en van katoenen overhemden die zijn omgetoverd tot speelse franjes tot een kanten bodysuit.

7 Days Active

7 Days Active, opgericht in 2019 in Kopenhagen, is een mode- en sportlabel dat een sportieve mentaliteit omarmt. Ze bieden functionele, modieuze kledingstukken die passen bij een actieve levensstijl. Duurzaamheid staat centraal, waarbij ze streven naar positieve impact op product, mensen, welvaart en planeet. Met nadruk op organische en gerecyclede materialen. Speciaal voor Copenhagen Fashion Week toonden ze hun nieuwe, ook weer heel draagbare en comfortabele, collectie in een gymzaal. Heel toepasselijk dus. Met een hardrock band als live entertainment paradeerden de modellen, van alle vormen en maten in draagbare glitter-ensembles met punkvibes, minimalistische, maar krachtige sportpakken en fluorescerende kleuren over de catwalk.

Saks Potts

Saks Potts is steevast een van de hoogtepunten van CPHFW, en dit seizoen stelde het Deense merk opnieuw niet teleur. Langs een autoweg met uitzicht op de grijze wateren van Kopenhagen, trotseerde een menigte modefanaten, professionals en influencers het wisselvallige weer voor de langverwachte vierde en laatste show van de dag. Terwijl de regen neerdaalde, schitterden de modellen op de catwalk in zomerse ensembles. Van minirokjes met pailletten, tot bikinitops gecombineerd met jeans, en bikinibroekjes onder regenjassen – het merk verraste opnieuw met speelse en stijlvolle creativiteit. Saks Potts blijft trouw aan hun kenmerkende elegantie, waarbij ze een nostalgisch gevoel naadloos combineren met vernieuwing. Ook in kleur toonden ze hun lef, van opvallend roze tot heldergeel, en bijna elk denkbare kleur van de regenboog was vertegenwoordigd. We kunnen niet anders zeggen dan, you go Saks Potts!

Copenhagen Fashion Week gaat vandaag van start: deze shows wil je zien

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.