Fleur van den Berg
Fleur van den Berg Celebrity 11 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Super Bowl 2024: alles wat je wil weten over dit spektakel wat vannacht plaatsvindt

Vannacht om 00:30 uur vindt één van de grootste events van Amerika plaats in Las Vegas: de Super Bowl. Een groot sportevenement, waarbij het spektakel en de optredens eromheen misschien nog wel belangrijker zijn (of lijken) dan de wedstrijd zelf. Dus zelfs als je geen sportfan bent, mag je dit event niet missen.

Dit is alles wat je moet weten over de Super Bowl.

Wat is de Super Bowl?

De Super Bowl is hét jaarlijkse hoogtepunt van American Football.Tijdens deze finale wordt er gestreden om wie de winnaar van de National Football League wordt. Dit jaar staan de Kansas City Chiefs en de San Francicso 49’ers tegenover elkaar. Geen verstand van deze sport? Geen probleem, da’s ook niet helemaal onze doelgroep 😉 Het tafereel rondom de wedstrijd is eigenlijk veel belangrijker dan de wedstrijd zelf. Veel sportfans hebben daar dan weer een probleem mee, wat ook wel begrijpelijk is ergens. Maar voor de niet sport-lovers is het hartstikke leuk al die extra festiviteiten, dat zijn er een hoop namelijk.

Taylor Swift: gaat zij bij dit event aanwezig zijn? En gaat Travis haar TEN HUWELIJK vragen?!

Komt het team Kansas City Chiefs je wel bekend voor? Dat zou goed kunnen! Dit is namelijk de club waar Travis Kelce a.k.a. de lover van Taylor Swift in speelt. Taylor is een trouwe supporter van haar nieuwe liefde en ze is dan ook regelmatig te zien op de tribune. Het is alleen nog onduidelijk of de popprinses deze wedstrijd aanwezig zal zijn, aangezien ze gisteren nog op het podium in Tokyo, Japan, stond. Als ze er tóch bij kan zijn, zijn alle ogen op haar gericht. Het gerucht gaat namelijk rond dat Travis zijn liefde na de wedstrijd ten huwelijk gaat vragen, hoe romantisch! Wij zijn alvast aan het dromen over de trouwjurk van Taylor.

Nederlands tintje

Het had zo mooi kunnen zijn.. De Super Bowl vroeg namelijk aan onze eigen dj Tiësto om een optreden te geven. Dat ging ook door, tot gister. Tiësto heeft namelijk een noodgeval in de familie, waardoor hij zijn show heeft moeten afzeggen. Hij en zijn team hadden maandenlang aan een spectaculaire show gewerkt die nu helaas niet meer te zien zal zijn. Tiësto bedankt de organisatie voor de samenwerking en geeft aan er naar uit te kijken om in de toekomst samen met hen iets ongelooflijks neer te zetten. Nu treedt dj Kaskade op.

Super Bowl halftime show

Usher mag dit jaar de halftime show verzorgen. Dat is toch wel het toppunt voor elke artiest tijdens de Super Bowl. Meerdere iconische artiesten gingen hem al voor, zoals Rihanna, Beyoncé en Michael Jackson. De verwachtingen zijn dan ook weer hoog. Verder mag Country zangeres Reba McEntire voor de wedstrijd het volkslied zingen en zullen ook rapper Post Malone en zangeres Andra Day voor de entertainment zorgen.

Heel belangrijk: de Super Bowl reclames

Even bijzonder als de optredens zijn de Super Bowl reclames. Elk merk probeert dan ook een plekje tijdens de wedstrijd te bemachtigen en de ene na de andere ster wordt uit de kast getrokken. Zo zien we onder andere Jenna Ortega, Jennifer Aniston en Tom Brady voorbij komen. Maar onze favoriet is toch wel de Uber Eats reclame met Victoria en David Beckham, met een dikke knipoog naar de viral working class scène. Kijk maar mee:

Zet jij de wekker om live het Super Bowl spektakel te bekijken? Je kunt de wedstrijd (plus een soort voorbeschouwing) vanaf 23:15 uur live op ESPN 1 volgen. De westrijd zelf begint om 00:30 uur.

Ben jij een hopeloze romanticus? Dan komen deze kenmerken je vast bekend voor

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.