Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 29 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Peptide: alles wat je wil weten over dit populaire skincare-ingrediënt

Het komt waarschijnlijk vaak voor dat jij bij veel cosmetica of huidverzorgingsproducten het ingrediënt peptide ziet staan. Dit ingrediënt is razend populair in beautyindustrie omdat het eigenschappen bevat die kunnen helpen bij het verbeteren van de huidconditie, zoals het stimuleren van collageenproductie, het verminderen van rimpels en het verbeteren van de huidtextuur.

Peptide

Peptiden zijn belangrijke moleculen die een rol spelen in veel natuurlijke processen in ons lichaam, zoals celcommunicatie en huidverjonging. Peptiden hebben de mogelijkheid om te ‘communiceren’ met de eiwitten in het menselijk lichaam. Wanneer ze de huid binnendringen, kunnen ze de activiteit van natuurlijke eiwitten stimuleren, die normaal gesproken trager worden naarmate we ouder worden.

Peptiden in huidverzorging

Peptiden zijn multifunctioneel als het gaat om huidverzorging. Ze stimuleren collageenproductie, waardoor fijne lijntjes vervagen en onze huid steviger wordt. Met de hydraterende kracht houden ze vocht vast, waardoor onze huid soepel blijft en een gezonde mooie gloed behoudt. Alsof dat nog niet genoeg is, bieden ze bescherming tegen schadelijke vrije radicalen, waardoor onze huid langer jong blijft. En alsof dat nog niet genoeg is, helpen sommige peptiden ook nog eens bij het egaliseren van de teint en verminderen ze donkere vlekken. Eigenlijk alles wat je wil.

Peptiden in haarverzorging

Peptide wordt ook steeds meer verwerkt in haarverzoringsproducten. Peptiden kunnen het haar versterken, de elasticiteit verbeteren en de haargroei bevorderen. Peptide kan ook gebruikt worden voor wimperserums, aangezien het de haargroei bevordert. Door de proteïne in ons haar aan te vullen, kunnen peptiden beschadigd haar herstellen en de algehele conditie verbeteren.

Lipverzorging

Ken jij de peptide lip treatment van Hailey Bieber? Deze is niet voor niks telkens zo snel uitverkocht. Zoals de naam het al zegt, bevat deze peptiden. Het hydrateert niet alleen je lippen maar laat ook nog is een mooi glanzend laagje achter op je lippen, een hydraterende lipgloss dus. Peptide in lipproducten is een must.

Peptide serums

Ben jij na het lezen van al deze eigenschappen nou helemaal overtuigd en wil je dit ingrediënt graag toevoegen aan je routine? Dan kun je het best beginnen met een peptide serum, wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

LookFantastic
de Bijenkorf
LookFantastic

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.